Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Drie arrestaties vanwege xtc-lab

Toegevoegd: 09-06-2010, 14.07 uur
Door: Roland de Jong
KERKWERVE - Het xtc-lab in Kerkwerve is opgerold na informatie die was binnengekomen bij de politie. In het laboratorium zijn drie mensen opgepakt. Dat heeft de politie vandaag gemeld.


De politie heeft de locatie waar het laboratorium zou zitten enige tijd in de gaten gehouden. De agenten hebben afgewacht tot er personen is het lab waren en op dat moment is er ingegrepen.

De politie deed donderdagavond een inval bij het lab. Er werden toen drie personen aangehouden; een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 47-jarige Rotterdammer en een 49-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

In de zeecontainers waar het redelijk grote xtc-lab was gevestigd, is een doorzoeking gedaan en daaruit bleek dat het laboratorium al enige tijd operationeel was. “Er werden stoffen en middelen aangetroffen ter vervaardiging van xtc-pillen. Deze zijn allemaal in beslag genomen. Omdat het hier gevaarlijk afval betrof is het XTC-lab ontmanteld door medewerkers van het LFO en een gespecialiseerd bedrijf onder toezicht van de brandweer Schouwen-Duiveland”, aldus de politie.

Er zijn ook doorzoekingen gedaan op twee plaatsen in Rotterdam. De drie verdachten zijn op maandag 7 juni voorgeleid aan de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en de politie sluit nog meer aanhoudingen dan ook niet uit.
 
Zie ook:
- XTC-lab ontdekt in Kerkwerve (04-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oz (9-6-2010 om 18:29)
@ Wizz: denkt u echt dat deze vangst zoveel impact heeft ? u onderschat een beetje de enorme schaal waarop in nederland drugs word geproduceerd. en morgen staat er al een ander klaar.
Yari (9-6-2010 om 16:43)
En....een gevaar voor de omgeving weggehaald. Zo'n lab zal ontploffen, dan heb je een uitdaging!!
Wizz (9-6-2010 om 15:08)
Oké, mensen opgepakt..Minder dope op straat , waardoor de overgebleven.dope duurder wordt, en daardoor meer mensen die dealer als lucratief beleven. En daardoor weer meer dealers op straat en dus ook gepakt..en zo is de cirkel zo ongeveer rond. Echt een effectief systeem. Peace
Cookie-instellingen beheren