Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 139 km

Flink resultaat bij grote controle

Toegevoegd: 23-09-2010, 23.03 uur
De politie controleerde ook scooters.
De politie controleerde ook scooters.
© Foto: Youri Bodbijl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een grootschalige controle in het Middengebied zijn donderdag 27 bekeuringen uitgeschreven. De Belastingdienst heeft voor 646.000 euro aan openstaande vorderingen geconstateerd. Ook werd een flink aantal auto's in beslag genomen.


Dit zijn de eerste resultaten van de startactie in het kader van het nieuwe interventieproject in Vlissingen. Dit project loopt tot eind april 2011 en heeft tot doel de leefbaarheid in het Middengebied en de Scheldestraat te versterken. De gemeente Vlissingen wil aan de ene kant mensen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden, opsporen en straffen.

Aan de andere kant wil de gemeente zorgen voor maatschappelijke ondersteuning als mensen die nodig hebben. Vandaag stond in het teken van handhaven. De actiedag van vandaag werd gezamenlijk uitgevoerd door de Politie, Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, Arbeidsinspectie, Uitvoeringinstituut Werknemersverzekering (UWV), Sociale Dienst Walcheren en de Gemeente Vlissingen.

De actie was uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden. De Belastingdienst nam 42 voertuigen in beslag, omdat hiervoor geen motorrijtuigenbelasting was betaald. De auto mag wel voor de deur blijven staan, maar er mag niet mee worden gereden voordat de belasting is afgedragen.

Door een aanzienlijk openstaande belastingschuld werden 7 van de 42 auto’s weggesleept. De auto’s werden in de buurt van het Baskenburghplein door een scanauto gecontroleerd. Als er aanleiding toe was, verwezen motoren van de Politie en de Marechaussee de auto’s en brommers naar het plein waar ze uitgebreid werden gecontroleerd.

De Politie bekeurde onder anderen een bestuurder die reed tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, een bestuurder zonder rijbewijs en een bestuurder met een ongeldig rijbewijs. Acht bestuurders werden beboet omdat hun auto geluidoverlast veroorzaakte. Ook gingen 4 brommerbestuurders op de bon, omdat hun voertuig was opgevoerd.

De Douane constateerde 5 auto’s die onterecht op een buitenlands kenteken reden. Als buitenlanders meer dan 180 dagen aaneengesloten in Nederland rijden, moeten zij een Nederlands kenteken aanvragen en BPM, belasting op personenauto’s en motorrijwielen, betalen. Het UWV en de Sociale Dienst Walcheren gaan 4 zaken nader onderzoeken. Zo was het bijvoorbeeld de vraag of één van de ondervraagde personen terecht een uitkering heeft. De Arbeidsinspectie constateerde één overtreder van de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Vier bedrijven worden nog nader onderzocht.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (27-9-2010 om 08:57)
Ach, ik zou zeggen, wacht eens af tot de belasting een foutje maakt (doen ze natuurlijk nooit he) en denkt geld van je tegoed te hebben, en vervolgens neemt oom agent daar je auto voor in beslag zodat je er niet meer mee naar je werk kan rijden. Dan piep je wel anders.
Willem (26-9-2010 om 18:41)
Prima actie--moet wekelijks herhaald worden. en niet alleen in vlissingen. moet overal waar tuig zich niet aan de regels houd. alleen: ik zou de auto's die voor de deur mogen blijven staan liever een wielkem geven, en aan de straatkant zodat iedereen kan zien dat die car aan een aso toebehoort.
@frans (26-9-2010 om 17:45)
Het is juist andersom: kijk het domme volk eens zeuren, terwijl de politie als sterke arm wordt ingezet voor de politie. ik vind het een goede actie die ze wat mij betreft vaker mogen gaan organiseren. aanpakken al dat tuig dat geen toegevoegde waarde heeft aan deze maatschappij!!
MotoRob (26-9-2010 om 13:02)
@Frans; dat domme volk waar jij het over hebt is wel zo slim om aan zijn verplichtingen te voldoen zodat ze niet in de problemen komen net zoals de "slimmerikken" die denken een manier gevonden te hebben om er aan onderuit te komen.
Jeroen (26-9-2010 om 11:56)
Prima actie, dagelijks herhalen door heel NL. Hebben we die 18 miljard in no time binnen. Dat is gewoon een deel van het achterstallige belasting geld dat al die lui die nu het hardste roepen niet hebben betaald. Snap trouwens die negatieve reacties niet, of was jij dan diegene die nog moet betalen?
A. (26-9-2010 om 11:31)
Prima actie! Kunnen ook eindelijk de aso's eens betalen. Super-irritant idee dat ik wél (terecht) belasting/verzekering etc betaal en een ander niet omdat-ie een grote bek heeft. En dan vaak ook nog op mijn kosten een uitkering krijgt omdat-ie geen zin heeft om te werken. Aanpakken dat uitschot!
Cookie-instellingen beheren