Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 16 km

Drugs levert Belg 400 euro boete op

Toegevoegd: 24-02-2011, 20.46 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Op het Veerplein in Breskens is donderdagmiddag een 31-jarige Belg bekeurd omdat hij 13,8 gram hennep in zijn bezit had.

Tijdens een surveillance zagen agenten een auto rijden waarvan de bestuurder geen gordel droeg. Bij het het aanspreken van de bestuurder rook een van de agenten een henneplucht in de auto.


Al snel bleek dat de 31-jarige bestuurder vier gripzakjes hennep in zijn bezit had van in totaal 13,8 gram. Omdat het verboden is drugs uit te voeren vanuit Nederland, moest hij de hennep inleveren. In ruil daarvoor kreeg hij een boete van 400 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (28-2-2011 om 11:56)
13,8 hele grammen dat was wel een erg zware crimineel. Moet Opstelten deze man niet voor meerdere jaren achter slot en grendel zetten? Het lijkt er inderdaad op dat dit niets met recht of veiligheid, maar alles met geld innen te maken heeft. Een soort tol zeg maar.
Erik (26-2-2011 om 17:50)
Kees ik ben het helemaal met je eens vroeger was politie er voor de burger maar tegenwoordig zijn ze alleen bezig om zo veel mogelijk geld uit je zak te schudden
Jan (25-2-2011 om 17:53)
Omdat justitie niet wil dat er, net als vroeger in Terneuzen nog meer overlast komt dan er nu al is, is er een zero tollerance beleid. De Belg gaat het echt niet ergens in Breskens oproken maar is onderweg naar huis en daarmee is hij dus al met de handeling vd uitvoer bezig.
Kees v (25-2-2011 om 11:04)
Simpel vraagje,maar hoe kan je iets uitvoeren vanuit Nederland naar Nederland?? De man mag dan Belg zijn maar stond nog steeds in Nederland en dan al een boete voor iets dat hij messchien ging doen. Dus ook straks boete aan het begin van de snelweg,want je gaat waarschijnlijk te hard rijden??
Thomas (25-2-2011 om 10:50)
Precies wat ik wou zeggen Arie. Het lijkt er meer op dat ze hem aanhielden om te checken of hij drugs bij zich had, dan dat ze het belangrijk vonden dat hij zijn gordel wel of niet aan had.
Mar (25-2-2011 om 08:55)
Willen ze eigenlijk wel van dat drugstoerisme af? Dit is de zoveelste kassakraker!
Cookie-instellingen beheren