Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meetoefening defensie Walcheren

Toegevoegd: 08-09-2011, 14.00 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Woensdagavond heeft Brandweer Zeeland in de omgeving van Middelburg en Vlissingen in samenwerking met Defensie meetoefeningen gehouden.


Tijdens de oefenavond reden twee voertuigen van Defensie in de omgeving rond. De ploegen werden vanuit het regionaal crisiscentrum in Middelburg op afstand aangestuurd. Jaarlijks oefent Veiligheidsregio Zeeland met de waarnemings- en verkenningsdienst (WVD) in de omgeving van een chemisch of nucleair object.

De oefeningen zijn fictief en vallen onder de regie van Veiligheidsregio Zeeland. De oefendoelen bestaan uit het beoefenen van de meetstrategie, het werken met GPS-plaatsbepalingsapparatuur, het navigeren en het onderhouden van verbindingen tussen de meetplanleider en liaisons van Defensie.

De oefening is onderdeel van het standaardtrainingsprogramma van de brandweer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren