Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Provincie controleert op brandveiligheid

Toegevoegd: 24-11-2011, 00.10 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De afgelopen maanden heeft Provincie Zeeland meegewerkt aan een onderzoek van de VROM-inspectie, onderdeel van het ministerie Infrastructuur en Milieu. Hierbij werd de brandveiligheid onderzocht bij bedrijven met een opslag van verpakte gevaarlijke stoffen.

De bedrijven die in aanmerking kwamen voor het onderzoek hebben een zogenaamde PGS 15 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) opslag op hun terrein en beschikken over een bedrijfsbrandweer. Het uitgevoerde onderzoek betrof de opslag van meer dan 10 ton verpakte gevaarlijke stoffen.


Er zijn vijf bedrijven in Zeeland onderzocht. Hierbij is geconstateerd dat bijna alle maatregelen voor brandpreventie volgens de PGS 15 richtlijn inmiddels zijn getroffen. Bij vier bedrijven is geconstateerd dat de praktijk niet helemaal aansluit op de verleende vergunning. Provincie Zeeland heeft met deze bedrijven de afspraak gemaakt dat 1 januari 2012 aan de richtlijnen en vergunning wordt voldaan.

Bedrijven met een opslag van verpakte gevaarlijke stoffen op hun terrein moeten voldoen aan de zogenaamde PGS 15 richtlijn. In die richtlijn is bepaald welke maatregelen voor de bovengrondse opslag van gevaarlijke stoffen moeten worden getroffen en wat de eisen zijn voor brandwerendheid, branddetectie en brandbestrijding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren