Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkeling is 16-jarige jongen

Toegevoegd: 21-01-2012, 01.28 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De drenkeling die vrijdagavond in Hansweert overleed nadat hij te water was geraakt, is een 16-jarige jongen uit Arnemuiden. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zojuist bekend gemaakt.


Het slachtoffer was volgens de woordvoerder leerling matroos. De jongeman raakte bij het overstappen van het binnenvaartschip waar hij op voer naar de steiger tussen de wal en het schip en kwam in het water terecht.

De schipper van het binnenvaartschip is er achter aangesprongen en heeft het slachtoffer boven water gehaald. Het slachtoffer is aan boord gebracht van een boot van Rijkswaterstaat. Reanimatie van de matroos mocht niet baten. De schipper raakte door zijn reddingspoging onderkoeld en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

De matroos zat op het containerschip in een werk- en leertraject. De arbeidsinspectie is ter plaatse gekomen en neemt het onderzoek van de Waterpolitie Unit Zeeuwse Stromen over.

De ouders van het slachtoffer hebben ter plaatse kennis genomen van het noodlottig ongeval.

Zie ook:
- Opvarende valt overboord en overlijdt (21-01-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corine (25-1-2012 om 22:44)
Gods troost, kracht en nabijheid toegewenst voor de familie, de schipper en zijn vrouw,om het verlies van Gerwin te dragen. Ook de hulpverleners veel sterkte toegewenst.
Schoolgenootje (23-1-2012 om 17:06)
Gerwin, Je was een zonnetje op school. We zullen je nooit vergeten. Veel sterkte om dit grote verlies te dragen.
Oud-Klasgenoot (23-1-2012 om 16:34)
3 jaar bij hem in de klas gezeten, ik kan het nog steeds niet bevatten. Familie en vrienden heel veel sterkte!
Een moeder (23-1-2012 om 16:14)
Wat een ernstige roepstem weer voor ons allen , we wensen de fam en alle betrokkenen heel veel sterkte en Gods kracht toe om met dit zware verlies om te gaan
Chelsea & Naomi (23-1-2012 om 11:35)
We wensen de familie heel veel sterkte toe. Dit is een nachtmerrie voor elke ouder. We snappen nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We zullen je missen R.I.P Gerwin...
Brigitte (23-1-2012 om 09:07)
Wat verschrikkelijk! We varen zelf ook .Heel veel sterkte toegewenst aan ouders, familie en de schipper en collega's. Het is de nachtmerrie van elke ouder met een kind die vaart. Veel respect voor de schipper die met gevaar voor eigen leven zijn matroos heeft willen redden! Sterkte!
Cookie-instellingen beheren