Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Jacht in veiligheidslijn Oosterscheldekering

Toegevoegd: 05-08-2012, 21.39 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Zaterdagmiddag is de bemanning van station Neeltje Jans met spoed uitgevaren voor een jacht in problemen ter hoogte van de Oosterscheldekering. Zowel de reddingboot Koopmansdank als de reddingboot Fred kwamen in actie.


Het jacht met de naam Mr. Sandman bevond zich vlakbij de monding van de buitenhaven en was verstrikt geraakt in de veiligheidslijn. De veiligheidslijn ligt er om te voorkomen dat schepen in het levensgevaarlijke gebied rond de kering terechtkomen.

ok in dit geval bewees de lijn een goede dienst, al waren de twee opvarenden er niet helemaal gelukkig mee vast te zitten. Vader en zoon waren vertrokken vanuit Breskens en waren op weg naar Zierikzee.

Vanaf de Koopmansdank werd een sleepverbinding gemaakt om het jacht in westelijke richting uit de lijn te trekken. De bemanning van de Fred kwam via de sluis naar de buitenzijde. Zij slaagden erin de lijn naar beneden te duwen met een pikhaak, zodat het jacht vrij kwam.

Reddingboot Fred, de laatste tijd vervangen door reddingboot Christien, is enkele dagen geleden weer in de vaart genomen op de Oosterschelde. De Christien is weer terug in IJmuiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny (6-8-2012 om 13:56)
Prima aktie ! Die lijn en de KNRM heeft weer zijn nut bewezen, daarachter belanden, is levensgevaarlijk !
Jan de Wind (6-8-2012 om 09:23)
Als je in de veiligheidslijn vast komt te zitten vaar je al een stuk in verboden gebied. Dit is aangegeven met betonning en staat op elke zeekaart. Conclusie behoudens pech is het gewoon slechte zeemanschap.
Cookie-instellingen beheren