Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Waarschuwing voor windstoten

Toegevoegd: 27-10-2013, 05.00 uur - Update: 27-10-2013, 09.53 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten. Zeeland krijgt daar zondag met name 's middags en 's avonds mee te maken. Maandag worden zelfs zeer zware windstoten verwacht.

Vlagen van meer dan 75kilometer per uur worden zware windstoten genoemd, windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur zijn zeer zware windstoten. Zondag komen, vooral aan de kust, windstoten voor tot 80 kilometer per uur. Maandag worden windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur verwacht. De wind neemt 's ochtends en in kracht toe. Later op de middag en in de avond neemt de wind weer in kracht af.


Bij stormachtig weer moet vooral het verkeer volgens het weerbureau rekening houden met gevaarlijke windstoten. "Vooral windvlagen van opzij kunnen een voertuig van koers doen veranderen of iets optillen. Slagregens die vaak samengaan met windstoten kunnen de toestand op de weg nog gevaarlijker maken. Aanhangers en caravans zijn al gauw een speelbal van de wind."

Kijken of en waar de brandweer al stormmeldingen heeft gehad? Klik hier. Bekijk hier de buienradar en het uitgebreide weerbericht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
E (27-10-2013 om 08:30)
Heerlijk, laat maar komen, lekker uitwaaien en je batterijtje opladen.....Goed voor de mens!
Amal (27-10-2013 om 06:19)
Thnx voor de tip. Nu hoop ik dat mijn hesje niet wegwaait wanneer ik op de motor zit! Have a nice sunday.
Cookie-instellingen beheren