Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanvaring in haven Nieuwdorp

Toegevoegd: 29-11-2013, 11.30 uur
Door: Rolf de Feijter

NIEUWDORP – Vannacht omstreeks 01.10 uur kwamen twee schepen met elkaar in aanvaring in een haven bij Nieuwdorp.


Een schip met een lengte van 185 meter, varend onder Curaçaose vlag en met een loods aan boord, wilde naast een ander schip aanmeren. Dit laatste schip lag klaar om geladen te worden. Tijdens het aanmeren van het Curaçaose schip ging er iets mis. De hoek ten opzichte van het andere schip was te schuin en daarom moest het gevaarte een stukje achteruit.

Op dat moment weigerden de motoren en een aanvaring kon niet worden voorkomen. Het 185 meter lange schip voer tegen het andere schip aan. Bij de aanvaring raakte niemand gewond. Wel ontstond er schade van 30 tot 40 centimeter aan het schip wat al aangemeerd lag. De kapitein van het schip dat de botsing veroorzaakte is door de politie gehoord maar en hoefde geen proces verbaal te worden opgemaakt.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren