Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Politie Zeeland helpt bij onderzoek moord prins

Toegevoegd: 28-08-2008, 22.35 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Politie Zeeland gaat samen met collega's van de regio Midden- en West Brabant helpen bij een nieuw onderzoek naar de moord op prins Willem van Oranje.


Het bedrijf DelfTech start maandag in samenwerking met Museum het Prinsenhof met een nieuw onderzoek naar de moord die op 10 juli 1584 plaatsvond.

DelfTech wil met behulp van nieuwe technieken proberen nieuwe informatie over de moord te achterhalen. Het onderzoek zal beginnen met een driedimensionale laserscanning van de plaats delict. Hiermee kunnen de exacte maten van de ruimte worden achterhaald.
 

De Zeeuwse politie zal hierna een afgietsel maken van de kogelgaten. Daarvoor zal de glasplaat die de kogelgaten afschermt, worden verwijderd. De Brabantse collega's gaan aan de slag met het middel luminol. Hiermee kan worden uitgezocht of er bloedresten aanwezig zijn in de ruimte.
 
Naast deze onderzoeken komt er ook een zogeheten ballistisch onderzoek, een onderzoek naar de gebruike kogels, hulzen en wapens. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt ingeschakeld voor een pathologisch onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden in november verwacht.

De Politie Zeeland heeft zaterdag in een reactie laten weten dat het onderzoek op vrijwillige basis door een Zeeuwse rechercheur wordt uitgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (1-9-2008 om 14:24)
Volgens de overlevering zei 'Willem' (in het Frans weliswaar) bij het uitblazen van zijn laatste adem: 'Mijn God, mijn God, heb medelijden met mij en dit arme volk' . Heeft hij dan toch nog gelijk gekregen, vooruitziende geest .....
Martin (31-8-2008 om 20:54)
@Tom, ik neem aan dat je mijn eerdere reacties hebt gelezen. Ik vind dit onverkoopbaar naar de burger toe. Net als agenten naar Marokko sturen (Den Haag) Dáár wil ik niet dat mijn belastingcenten naar toe gaan. Steek dat in het filetekort, het toenemend geweld enz, maar dit! Bah, linkse rakkers.
Tom (31-8-2008 om 19:03)
@Nee Martin, ik ben het er echt niet mee eens. Deze technieken moeten worden uitgetest in de praktijk. Als het bij een nieuwe "case" gebeurd, dan is het bijv. niet rechtsgeldig e.d. Gewoon testen, dan toepassen in voor het echie! Maar wat een klagers en hoppa we halen de belastingcentjes er bij...
Martin (31-8-2008 om 10:23)
@Tom, volgens mij begrijp jij niets van deze maatschappij. Jij roept dingen waarvan de normale burger ziek van wordt. Die technieken worden toch wel getest, maar dan voor nuttige zaken. Ik betaal genoeg centen aan dat linkse tuig in DH. Maar niet voor deze onzin en vinden dik 80 anderen dat ook.
Tom (30-8-2008 om 22:59)
Blegh, wat een zeikerds zeg. Mensenlief, dit is een goede mogelijkheid tot het testen van nieuwe technieken! Belastinggelden, tijd nuttig spenderen, moord in Vlissingen......pfffff ouwe wijfenclubpraat. Mannen ga zo door! Mijn steun heb je!
Dame (30-8-2008 om 11:55)
En dan nog iets dit doen ze voor , Prins Willem van Oranje . Die +-450 jaar geleden vermoord is, wat denken jullie er van als dit een gewone man was, dan wisten wij dit niet eens en was er nooit onderzoek naar gedaan!
Cookie-instellingen beheren