Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier aanhoudingen na reeks vernielingen en diefstallen

Toegevoegd: 10-04-2009, 11.19 uur
Door: Laurens Jobse
AXEL - Met de aanhouding van vier verdachten in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, afkomstig uit Axel (3) en Terneuzen (1) is de politie erin geslaagd een reeks van vernielingen en diefstallen, die eind februari zijn gepleegd, op te lossen.

De verdachten bekenden een reeks delicten waaronder drie fietsendiefstallen aan de Polenweg, Szydlowskiplein en Noordstraat te Axel en de diefstal van een tas aan de Noordstraat in Axel.


Verder bekenden de daders het vernielen van een auto door deze op zijn kant te zetten. Het gevolg van deze handeling was dat de auto ernstig beschadigd raakte. Ook bekenden de daders verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen van ruiten van woningen aan de Te waterstraat, Bosplein en Walstraat.

Ook de vernieling van een bushokje aan de Hulsterseweg en het in een sloot achterlaten van een aanhangwagen kon aan dit viertal worden toegeschreven. Een van de daders bekende ook nog betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een autoruit aan de Kaaiwal in het weekend van 19 december 2008.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen plaats vinden. Onder andere voor heling van de fietsen.

Verder werd er de afgelopen tijd herhaaldelijk met kluiten tegen ruiten van woningen gegooid. Inmiddels zijn ook in deze zaak 3 minderjarige inwoners van Axel gehoord. Het is niet uitgesloten dat ook in deze zaken nog aanhoudingen zullen volgen.

Naar aanleiding van de vele vernielingen en baldadigheden door diverse groepjes jongeren wordt door de het wijkteam Axel een plan van aanpak gemaakt en zal de politie de komende tijd extra surveilleren in, met name, de kern van Axel.

Zie ook:
– Auto op zijn kant gezet in Axel ( 23-02-2009 )
– Fiets met Medicijnen gestolen in Axel ( 23-02-2009 )
– Ruiten vernield van woningen in Axel ( 23-02-2009 ) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nnn (11-4-2009 om 01:48)
Ik zie weinig reacties. Wanneer de politie na een (vermoedelijk) moeilijk onderzoek de daders weet te achterhalen. Maar o wee wanneer de politie iets verkeerd doet zijn de reacties niet van de lucht. Goed gedaan jongens..........
Ron (10-4-2009 om 16:30)
Goed dat de daders zijn aangehouden. Ze zouden eens geconfronteerd moeten worden met de gevolgen van hun gedrag. Ze duperen anderen hier enorm mee namelijk.
Cookie-instellingen beheren