Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 40 km

Zestien dronken automobilisten

Toegevoegd: 03-05-2009, 16.43 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dit weekeinde zijn diverse automobilisten bekeurd die onder invloed van alcohol achter het stuur waren gekropen. Eén had nog maar twee weken zijn rijbewijs.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er gecontroleerd aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Daar werden zes bekeuringen uitgedeeld. In de nacht van zaterdag op zondag was Walcheren aan de beurt. Daar werden tien automobilisten bekeurd. Vier van hen waren beginnend bestuurder.

Op de Poelendaeleweg in Middelburg zijn die nacht twee mannen uit Servië aangehouden. Ze hadden enige tijd daarvoor tot twee keer toe een stopteken van de politie genegeerd en waren doorgereden.
 
 
Tijdens een achtervolging zagen de agenten dat ze al rijdend van plaats wisselden. Bij aanhouding bleek dat ze beiden teveel gedronken hadden. De twee mochten sowieso al niet achter het stuur zitten: één had geen rijbewijs en dat van de ander was niet geldig.

Een automobilist uit Leiderdorp was zaterdagavond na een dagje strandbezoek in Zeeland om 23.00 uur gaan rijden. Ook deze man werd gecontroleerd. Hij bleek drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kon pas na enkele uren zijn rit vervolgen.

In Grijpskerke hield de politie een automobilist aan die vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij bleek in 2007 door alcoholgebruik een ernstig ongeval te hebben veroorzaakt. Deze man zal door de politie aangemeld worden voor een alcoholcursus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (4-5-2009 om 13:41)
@Ano, jij bent wel een beetje simpel he? Als je een rijbewijs afpakt wil nog niet zeggen dat mensen niet gaan rijden. En files zijn er amper in Zeeland. Even nadenken voordat je wat zegt.
Marina (4-5-2009 om 13:10)
Wat zijn ze hardleers en dan straks voor de rechter dat ze hun rijbewijs niet kunnen missen voor hun werk. Dan geven ze ze maar een fiets en een regenpak.
Lion (4-5-2009 om 06:51)
Arno dat gaat niet want, dan levert het niets meer op voor de schatkist
Romeo (3-5-2009 om 22:28)
Helemaal mee eens ano.word het een stuk rustiger en vooral veiliger op de weg.gewoon die roze dingetjes door de versnipperaar.
Slachtoffer van alcoholist (3-5-2009 om 22:15)
Het zou wettelijk regel dienen te worden dat, naast het intrekken van het rijbewijs en het lijfelijk of financieel straffen, het motorvoertuig waar de dronken bestuurder zich op / in verplaatst definitief verbeurd verklaard wordt als de bestuurder (teveel) alcohol heeft genuttigd.
Joost (3-5-2009 om 18:16)
Prima voorstel, kon dat maar, dan waren we van een heleboel ellende af.
Cookie-instellingen beheren