Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Viering oud en nieuw niet zonder problemen verlopen

Toegevoegd: 01-01-2006, 19.26 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG – De viering van oud en nieuw is niet geheel zonder problemen verlopen. Op diverse plaatsen werd brand gesticht. Ook waren er diverse vernielingen en raakten er mensen gewond.

Aanhoudingen
In totaal werden in de provincie ongeveer dertig mensen aangehouden. De aan-houdingen werden verricht vanwege het niet opvolgen van bevelen, het mishan-delen van anderen, openbare dronkenschap, het beledigen van ambtenaren in functie en het plegen van vernielingen. In Goes werd iemand aangehouden die vuurwerk afschoot op anderen. In Arnemuiden werd iemand aangehouden die pallets wilde stelen. De meeste aanhoudingen werden verricht in Goes.

Vuurwerk
Ook het afsteken vuurwerk zorgde voor diverse meldingen voor de Zeeuwse politie. Op Tholen werd iemand aangehouden voor het verkopen van illegaal vuurwerk. In Schoondijke raakte een woning beschadigd nadat een vuurpijl per ongeluk in de woning terecht kwam. In Vlissingen is een auto zwaar beschadigd geraakt als gevolg van vuurwerk.

Vernielingen
In de hele provincie werden vernielingen aangericht. In Sint Maartensdijk werd een voordeur vernield door vuurwerk. Een bijzondere melding kwam vanuit een woning aan de Radenhove in Middelburg. Daar werd een kogelpunt door een ruit naar binnen geschoten. De technische recherche heeft dat incident nog in onder-zoek. In Vlissingen werd een caravan op zijn kant gegooid. In de gehele provin-cie moesten prullenbakken en bushokjes het flink ontgelden.

Ongeregeldheden
In Krabbendijke was het enige tijd onrustig. Ongeveer 200 jongeren staken enorm veel vuurwerk af. Ook stichtte de jeugd diverse brandjes. Vervolgens werden de brandweerlieden en politiemensen bekogeld met flessen en vuur-werk. Dit werd zo erg dat de brandweer de bluswerkzaamheden moest staken. Dit zorgde ervoor dat ook de Mobiele Eenheid werd ingezet. In Vlissingen wer-den brandweermannen bekogeld met stenen. Verder was het erg onrustig in Meliskerke. Daar werden diverse zaken vernield en in brand gestoken.

Ongeval
Op de Kasteelstraat in Nieuwdorp werd een 30-jarige man aangereden. De man liep een schedelbasisfractuur op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De automobilist die de 30-jarige man aanreed verklaarde dat hij de man door de rookontwikkeling van vuurwerk over het hoofd had gezien.

Mishandeling
Op meerdere plaatsen werden mensen mishandeld. In Koudekerke kreeg een 20-jarige man een klap op zijn hoofd met een fles. De man moest voor behan-deling naar het ziekenhuis. In Vlissingen werd een agent geslagen tijdens een aanhouding. In Souburg viel een man een agent aan die hem aanhield in ver-band met een mishandeling.

Brandjes
In de gehele provincie woedden diverse brandjes. In Kapelle woedde een middelbrand in een woning. Ook in Vlissingen was sprake van een middelbrand, daar woedde brand in een winkelpand. In totaal werden er enkele tientallen brandjes gemeld. De meeste brandjes werden geblust in Vlissingen.

Gewond
Zondag tussen 00.30 en 00.45 uur raakte een 35-jarige bewoonster van de De Deckerestraat in Oost-Souburg gewond door vuurwerk dat door haar brievenbus werd gegooid. Het vuurwerk ontplofte toen zij bij de deur kwam. De vrouw werd tegen een deur geworpen en liep verwondingen op aan haar borst en nek. Ook liep zij door de klap een scheurtje in haar trommelvlies op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren