Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Strandwacht waarschuwt voor vloedgolven

Toegevoegd: 02-06-2009, 14.26 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht waarschuwt voor de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan door passerende schepen.


Elk jaar zorgen de schepen voor problemen doordat deze soms wel 20 tot 30 meter water wegtrekken om vervolgens het drooggevallen strand weer te overspoelen. Strandwachten worden in principe bij elke passage van een groot schip ingelicht om actie te kunnen ondernemen, maar ondanks dat zorgen de vloedgolven regelmatig voor gevaarlijke situaties.

De strandwacht raadt mensen aan altijd de instructies op te volgen. “Als de strandwacht fluit, kom dan direct uit het water en let daarbij vooral op de allerkleinsten, die nog niet kunnen zwemmen.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suez/Panamakanaal (3-6-2009 om 17:43)
Gewoon dichtgooien die Westerschelde, een dikke dijk ervoor zodat alle scheepvaart moet stoppen, eerst flink tol laten betalen en dan met verplichte loods aan boord weer langzaam verder naar Antwerpen.
Vonck (3-6-2009 om 16:57)
Zal het eerlijk bekennen dat ik dit nu voor het eerst lees. Kan er mee te maken hebben dat ik niet op walcheren woon maar zou dit toch graag een keer willen zien. Goed dat hier opgelet wordt!
Oud vlissinger (3-6-2009 om 14:11)
Werd er vroeger al vlug op gewezen dat bij grote boten ,dat je standaard uit het water kwam voor je eigen veiligheid.Als het water dan weer op normale wijze terug naar de kust kwam gaf de strandwacht weer een teken dat je weer kon gaan zwemmen.
Kobuss (3-6-2009 om 11:37)
Hee v. Splunder, verdien jij je geld dan met aan het strand liggen?? die boten varen daar om wat te verdienen
Boco (3-6-2009 om 08:14)
Hier kan men niet vaak genoeg voor gewaarschuwd worden.
Suus (2-6-2009 om 23:38)
Als kind meegemaakt;Levensgevaarlijk!!! Je wordt absoluut omvergetrokken.
Cookie-instellingen beheren