Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 163 km

Kwaliteit bij hulpdiensten op orde

Toegevoegd: 11-06-2009, 13.51 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanaf maandag beschikt de GHOR Zeeland en het onderdeel brandweer- en ambulancezorg van de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland (GMZ) over HKZ- en ISO-kwaliteitscertificaten.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland geven de certificaten aan dat de organisatie de zaken intern goed op orde heeft, dat de cliënt altijd centraal staat en dat de organisatie voortdurend en systematisch werkt aan verbetering van het aanbod. De certificaten worden uitgereikt na een periode van intensieve voorbereidingen en verbeteringen.
 
 
 


De certificering komt voort uit toetsing door externe instellingen. Certificatie is altijd tweeledig. Ten eerste wordt nagegaan wat er is afgesproken en hoe geregeld is dat iedereen de afspraken kan nakomen, bijvoorbeeld door middel van werkinstructies, procedures en opleiding/training. Ten tweede wordt in de praktijk getoetst of de afspraken ook worden nagekomen. Dit gebeurt door middel van steekproeven in dossiers en interviews met uitvoerende medewerkers.

De organisatie mag, behalve op kritische onderdelen, verbeterpunten hebben. Uit de audit is gebleken dat de situatie bij GHOR Zeeland en de GMZ in orde is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren