Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Inbraken team politie succesvol

Toegevoegd: 07-07-2009, 10.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen vonden in de afgelopen periode vele woninginbraken plaats. Het Woning Inbraken Team (W.I.T.) van politie Zeeland doet hiernaar onderzoek. Door de werkzaamheden van het WIT en door tips van burgers werden de afgelopen maanden diverse personen aangehouden.


In februari en april waren dat een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige man uit Axel. Deze aanhoudingen kwamen mede voort uit de uitzending van 'Opsporing Verzocht' van 14 april jl. De 28-jarige man heeft mogelijk in totaal 11 woninginbraken gepleegd.

In juni werden een 37-jarige Terneuzenaar, een 38-jarige man uit Antwerpen en een 26-jarige vrouw uit Axel aangehouden.

Zij bleken voor een inbraak in Terneuzen en Sas van Gent in aanmerking te komen.

Het wordt niet uitgesloten dat er aanhoudingen in andere zaken volgen. Het aantal woninginbraken in Zeeuws-Vlaanderen daalt de laatste maanden. In juni 2009 stond het aantal woninginbraken op het laagste punt sinds 2005.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (7-7-2009 om 19:00)
Goed bezig!! Nu maar hopen dat ze het in het vervolg zullen laten...
Dre (7-7-2009 om 18:50)
Goed Bezig!
Frans (7-7-2009 om 16:20)
Nou, geweldig. Aanhouden zegt helemaal niks. Eerst maar afwachten of ze niet door een geitenwollensokkenrechter vrijgesproken worden, of er af komen met een taakstrafje.
Matthijs (7-7-2009 om 15:50)
Kijk, dit zijn de dingen waarmee de politie zich bezig moet houden. Het bestrijden van criminaliteit en het oplossen van misdrijven. Als ze nou eens wat meer mensen overhevelen van het staatskasspek-team(das toch zeker 95% v/h personeel) dan word het misschien toch eens veiliger in NL.
R2 (7-7-2009 om 12:09)
Jammer dat ze er niet bij schrijven hoeveel man er mee bezich is. En hoveel inbraken er zijn geweest.. Het aantal opgepakte daders valt dan waarschijnlijk wel mee!!!
Piet (7-7-2009 om 10:43)
Goed werk politie!!! Nu nog maar blijven dromen dat justitie de straffen vertienvoudigt en dan komen we er misschien nog weleens, maar ja dromen zijn bedrog helaas.
Cookie-instellingen beheren