Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 66 km

Jongens aangehouden voor beroving

Toegevoegd: 08-07-2009, 12.19 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Door de Zeeuwse politie zijn op 14 juni jl. twee jongens van 16- en 18 jaar, beiden afkomstig uit Goes, aangehouden voor beroving. Op 7 juni jl. werden rond 00.15 uur op de Oostwal te Goes twee 17-jarige jongens beroofd van hun spullen.


Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moesten ze beiden hun telefoon en portemonnee afgeven aan twee leeftijdsgenoten. Dezelfde nacht nog werden drie 18-jarige jongens uit Goes aangehouden als verdachten. Later bleken deze niets met de beroving te maken te hebben en zijn weer in vrijheid gesteld.

Daarna werd door de politie onderzoek ingesteld. Bleek dat een Vlissinger één van de telefoons had gekocht via internet. Deze is aangehouden en in verzekering gesteld.

Een week later, op 14 juni, controleerden agenten in Goes twee jongens die zonder helm op een brommer reden. Ze konden zich niet legitimeren en dus vroeg één van de agenten om de buddysit van de brommer te openen omdat daar vaak de identiteitsbewijzen worden bewaard.

In de buddysit trof de politie een bolletjespistool, een 'gewone' muts en een bivakmuts aan. Beide jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en in verzekering gesteld. Tijdens de verhoren bekenden ze dat ze verantwoordelijk waren voor de beroving van 7 juni jl. Ook vertelde één van de daders dat hij die avond weer op pad wilde gaan om iemand te beroven.

Uit de verklaringen en verder onderzoek bleek dat twee jongens van 16- en 17 jaar, beiden uit Goes, de telefoons van de daders hadden gekocht. Eén van de telefoons was weer doorverkocht. De 16-jarige jongen is geschorst na bewaring, de 18-jarige man zit nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marinet (9-7-2009 om 19:06)
Waar blijft de verantwoordelijkheid van de ouders om op dit tijdstip niet thuis te zijn, gezien de leeftijd van die jongens,voor mij is dit onbegrijpelijk ,en als de ouders op de hoogte gebracht zijn wat gebeurd is, wat doen ze daarmee.
Mc (9-7-2009 om 17:41)
Och och wat een reacties weer. (Rien,Piet) Dit moet zeker niet kunnen en is hartstikke fout! Maar denk eerst is na wat er mogelijk is voordat er zulke reacties komen.
Crise (9-7-2009 om 00:14)
Het wordt misschien wel eens tijd dat de regering gaat stimuleren dat één van de ouders thuis is om de kinderen op te voeden. Daarbij is deze kapitalistische maatschappij natuurlijk ook niet je van het! Hebben, hebben is de leus. Geen geld?..ach, straffen bestaan hier toch niet! Het is te makkelijk
Pietje (8-7-2009 om 21:10)
Hallo Piet... Jij denkt dus dat je iemand levenslang vast kunt houden voor een beroving, dat dat een oplossing is.... Oei, wat zouden we dan cellen te kort hebben!
Rien (8-7-2009 om 19:10)
Ik ben blij dat ik niet in Goes woon. Als ik zo eens kijk loopt daar aardig wat "fouts"rond. Zo worden wij op de duur genoodzaakt ons terug te trekken in dorpjes op het platteland. Eerst van ellende uit de randstad weg, nu uit de kleinere steden. Bedankt maatschappij en europesche gemeenschap.
Bram (8-7-2009 om 18:50)
Deze kinderen een straf geven dat ze winig aan hun vakantie hebben en de ouders ook een behoorlijke straf geven.
Cookie-instellingen beheren