Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 266 km

Tweeduizend liter stookolie gelekt

Toegevoegd: 28-07-2009, 12.17 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De 50-jarige kapitein van een Deens zeeschip heeft zondag een boete van tweeduizend euro voor een waterverontreiniging in de Sloehaven te Vlissingen.


Tijdens het laden van zware stookolie was vanaf zijn schip ongeveer tweeduizend liter in het water terecht gekomen. Tijdens het onder-zoek van de Waterpolitie bleek dat vanuit een binnenvaartschip zware stookolie werd overgepompt naar het zeeschip. Omstreeks 11.15 uur liep een tank over door een defecte afsluiter.

Ongeveer 2000 liter van de zware stookolie is toen via het dek in het oppervlaktewater terechtgekomen. Het bunkeren van de brandstof is daarop direct gestopt en aan boord van het schip werd begonnen met het schoonmaken van het schip.
 
In de haven werd rond het schip een zogenaamde ‘oilboom’ op het water gelegd waardoor werd voorkomen dat de hele haven door de olie werd bevuild. Een speciaal opruimingsvaartuig is ter plaatse gekomen en heeft de olie van het water gezogen.

In overleg met het Openbaar Ministerie heeft de Waterpolitie de kapitein een boete van tweeduizend euro opgelegd. De boete werd ter plaatse contant betaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
André (29-7-2009 om 16:54)
Als mijn zich in de scheepvaart verdiept weet dat men over redelijke bedragen cash beschikt. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Mooi dat men het opruimen al betaald. Maar zou men hier ook zo roepen meer als men bij een benzinepomp boetes uit zou delen voor het morsen van brandstof.
Esther (29-7-2009 om 16:19)
Buur, Flixx en Piet: Fijn dat jullie verstand hebben van dit soort zaken. Al om al dit soort ongeintjes horen eenmaal niet te gebeuren.
Frans (29-7-2009 om 13:24)
@Buur, als straks alle vis het loodje heeft gelegd door dit soort milieucriminelen piep je wel anders.
Buur (29-7-2009 om 10:36)
Jullie moeten niet denken dat bunkeren met een schip hetzelfde is als je auto voltanken bij het benzinestation. Komt heel wat meer bij kijken dus als je er geen verstand van hebt kun je je beter gedeist houden met hogere boetes etc
Flixx (29-7-2009 om 09:49)
Leuk hoor, al die reacties over dat de boete te laag zou zijn. Maar in het artikel wordt gepraat over een defecte afsluiter. Je zou het dus ook als een ongelukje kunnen beschouwen. Het is tenslotte niet zo dat de bemanning stiekem vervuilde olie aan het dumpen was ofzo....
Kees (28-7-2009 om 22:09)
Voor de reder is het peanuts, maar reken maar dat de kapitein op zijn dak krijgt van zijn baas.
Cookie-instellingen beheren