Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 360 km

Sint Laurens wordt veiliger voor fietsers

Toegevoegd: 04-08-2009, 15.26 uur
Door: Roland de Jong
SINT LAURENS - Direct na de bouwvak wordt in Sint Laurens gestart met het aanleggen van een nieuwe fietsoversteekplaats bij de Noordweg.


De fietsoversteek, gelegen ter hoogte van de basisschool De Palmenhof, staat al langer bekend als verkeersonveilig. Nu eind van dit jaar de skatebaan bij het sportcomplex in gebruik wordt genomen, is de verwachting dat het gebruik van de oversteekplaats nog verder toe zal nemen.
 
Reden voor de gemeente Middelburg om in overleg met Rijkswaterstaat, de huidige beheerder van de weg, plannen te maken voor een verkeersveiliger oversteek. Samen is besloten om de oversteekplaats te verplaatsen naar het sportcomplex.
 
Op 31 augustus starten de werkzaamheden, welke zullen duren tot de herfstvakantie. Dit gaat gepaard met hinder voor automobilisten en fietsers. De gemeente stuurt de inwoners van Sint Laurens deze week een folder met informatie over de werkzaamheden.
 
Het verkeer op de kruising wordt geregeld met verkeerslichten. De Noordweg is afgesloten voor alle verkeer. Verkeer met bestemmingen Serooskerke, Oostkapelle en Domburg wordt geadviseerd via Grijpskerke te rijden. Voor fietsers is tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, tot eind september, een omleidingsroute aangegeven.

Door de aanpassing van de fietsoversteek wordt ook de toegang tot de sportvelden van korfbalvereniging ONDO een stuk veiliger. De toegang tot het sportcomplex komt tegenover de Noordweg. Op het voorterrein is een skatebaan gepland. De aanleg van de skatebaan start na de herfstvakantie. Rond de kerst moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacco (5-8-2009 om 11:39)
Pardon? Hoeveel NIET werkende oplossingen gaan ze hier nog uitproberen? Zoals gezegd, pas het tunneltje aan met helling, zodat je er door heen kan fietsen. (Zoals bij soubburg tunneltje kanaal)
Bert (4-8-2009 om 16:35)
Waarom word het nabij gelegen tunneltje niet aangepast voor fietsers? Ook dat ligt recht tegenover school en sportvelden Of is dat te simpel en geeft het te weinig hinder aan het verkeer en omwonenden?
Cookie-instellingen beheren