Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Gecontroleerde bevrijding bij ongeval Yerseke

Toegevoegd: 09-01-2006, 18.00 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

YERSEKE - De brandweer is vandaag ingezet voor een gecontroleerde bevrijding na een ongeval op de Postweg in Yerseke.

Rond vijf voor half twee werd de ambulance 19102 uit Goes met spoed ter plaatse gevraagd voor een ongeval op de Postweg (N670) bij Yerseke. Ter hoogte van de Akkerseweg waren twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Bij de eerste melding werd doorgegeven dat er sprake was van één slachtoffer. De gewonde zou nog wel in het voertuig zitten, maar zou niet bekneld zijn geraakt.

Het videoteam van de verkeerspolitie Zeeland was als eerste ter plaatse en verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Toen het ambulanceteam ter plaatse kwam achtten zij het noodzakelijk dat de brandweer ter plaatse zou komen om het slachtoffer gecontroleerd te bevrijden. De brandweer van Yerseke rukte daarop uit met de tankautospuit 4748. Omdat dit voertuig met minimale bezetting uitrukte gaf de bevelvoerder direct het sein "middelongeval".

Zodoende werden ook de brandweergroepen van Kruiningen en Kapelle opgepiept. Vanuit Kapelle ging men ter plaatse met de tankautospuit 4742. De collega's van de post Kruiningen gingen ter plaatse met de 4771. Toen het slachtoffer gestabiliseerd was en de brandweer ter plaatse was, werd begonnen met de bevrijding van het slachtoffer. De brandweer heeft het dak van de personenauto verwijderd.

Om de bevrijding zo snel mogelijk te laten verlopen heeft de brandweer van Yerseke de rechter zijde voor haar rekening genomen. De collega's van Kapelle namen de linkerkant voor hun rekening. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Yerseke, is met klachten aan het gelaat, in de rug en in de nek overgebracht naar de spoedeisende hulp (SEH) van het Oosterscheldeziekenhuis in Goes.

De bestuurder van de andere auto, een 65-jarige man uit Rotterdam, raakte bij het ongeval niet gewond. Nadat het slachtoffer was afgevoerd heeft de brandweer van Yerseke overigens het wegdek nog even gereinigd. Het ongeval werd overigens veroorzaakt doordat de 19-jarige uitweek naar de andere rijbaan toen een andere bestuurder afremde en hij zelf niet meer op tijd kon remmen.

De Rotterdammer naderde echter vanaf de andere kant en een botsing was het gevolg. Beide personenwagens raakten bij het ongeval beschadigd en moesten worden afgesleept door een berger. De berging werd uitgevoerd door bergingsbedrijf Van Hoek uit Rilland.

Al met al nam de afhandeling van de aanrijding ongeveer anderhalf uur in beslag.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren