Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 38 km

Anderhalve ton voor Veiligheidshuis

Toegevoegd: 15-09-2009, 22.43 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Gedeputeerde Staten hebben 150.000 euro uitgetrokken voor de realisatie van een Zeeuws Veiligheidshuis. Het geld gaat naar de gemeente Vlissingen.
 
Het Veiligheidshuis Zeeland, dat zich in de beginfase richt op een integrale aanpak van criminaliteit en overlast door jongeren, moet een bijdrage gaan leveren aan de provinciale doelstelling om veiligheidsproblemen in de breedte op te pakken.
 
Het Zeeuws Veiligheidshuis verbindt justitie met zorg- en welzijn. Het Openbaar ministerie, politie, jeugdreclassering, bureau Jeugdzorg, Halt Zeeland, de Raad voor de Kinderbescherming, het meldpunt voortijdig schoolverlaters en de toekomstige Centra voor jeugd en Gezin komen in het Veiligheidshuis samen.


Alle Zeeuwse gemeentes zullen naar verwachting in het Veiligheidshuis gaan participeren. Met de samenwerking wordt de hele keten van preventie, repressie en nazorg bestreken. Deze aanpak heeft landelijk goede resultaten opgeleverd. Het Veiligheidshuis Zeeland wordt op maandag 5 oktober geopend door de staatssecretaris van Justitie, mevrouw N. Albayrak. Het Veiligheidshuis wordt gevestigd aan het Stadhuisplein in Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elco (16-9-2009 om 08:28)
Daaaaag belastinggeld. Weer gaar er 1,5 ton naar een project die jongeren zogenaamd uit de problemen moet helpen of dat te zien voorkomen. Als jongeren dat echt willen dan denken ze zelf wel na en beginnen ze er niet aan. Het zijn altijd dezelfde, dus dit is weggegooid geld!bouw liever een gevan
Cookie-instellingen beheren