Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote internationale rampenoefening Terneuzen

Toegevoegd: 16-09-2009, 10.44 uur
Grote internationale rampenoefening Terneuzen
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Diverse brandweerkorpsen uit de gemeente Terneuzen en België hebben dinsdagavond een grote grensoverschrijdende oefening gehouden aan de Grootteweg in Terneuzen.

Doel van de oefening was het bevorderen van de onderlinge samenwerking van de brandweerdiensten over de landsgrenzen heen. Een eenzijdig ongeval met één slachtoffer, luidt de melding die binnenkomt bij de alarmcentrale. Daarop rukken een ambulance en de brandweer van Sas van Gent uit. Het ongeval verspert echter het tweede rijvak waardoor het verkeer op die rijbaan bijna stil kom te staan.


Één van de bestuurders op de tweede rijbaan merkt dit echter te laat op en kan een botsing niet meer vermijden. Een kettingbotsing waarbij meerdere personenwagens, een vrachtwagen en een streekbus bij betrokken raken is het gevolg. Uit de vrachtwagen lekt een onbekende stof en één personenwagen is in de brand gevlogen.

De alarmcentrale wordt inmiddels overstelpt met diverse telefoontjes over het ongeval waardoor de centralist besluit om op te schalen met een extra tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van de kazerne Mauritsfort. Omdat niet precies bekend is waar bij de grens het ongeval is besluit de centralist ook de Belgische alarmcentrale alvast in te lichten. Deze stuurt direct enkele tankautospuiten en hulpverleningsvoertuigen van de korpsen Zelzate, Assenede en Gent ter plaatse.

Aan de oefening die van 19:00 tot 21:30 uur plaatsvond, deden in totaal meer dan 100 personen mee. Ook kwam de Terneuzense burgemeester J.A.H Lonink een kijkje nemen tijdens de oefening. Officier van dienst Matthijs Bakker sprak van een geslaagde oefening “We hebben binnen anderhalf uur 31 slachtoffers uit de voertuigen bevrijd en dat is goed.”


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Streekbus (17-9-2009 om 15:53)
Richard, het is te hopen dat jij je niet te vaak zonder bril in het verkeer begeeft, als je een streekbus al voor een metrostel aanziet.
Richard (17-9-2009 om 09:47)
Hahaha ooit een metrostel op een auto zien liggen. Maar toch vind ik het supergoed dat dit soort oefeningen gedaan worden!!! Zo blijven de hulpverleners goed getraint.
Lid Jeugdbrandweer Terneuzen (16-9-2009 om 17:26)
Het was een leuke en leerzame oefening!!!!!!!!
Lotus (16-9-2009 om 11:24)
Het was een geslaagde oefening!!!!!!!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren