Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto dronken man verbeurd verklaard

Toegevoegd: 19-09-2009, 10.24 uur
Door: Roland de Jong
BIERVLIET - De politie heeft vannacht te voet een man achtervolgd die slingerend in zijn auto was betrapt in Biervliet. De man had te veel gedronken.


Surveillerende agenten zagen de personenauto vannacht om 01.00 uurslingerend over de Driewegenweg in Biervliet rijden. Omdat de agenten wel eens wilden weten waarom de bestuurder zo reed, gevan ze de auto een stopteken. De auto stopte ook. De bestuurder sprong echter uit de auto en probeerde een sprintje te trekken om aan het oog van de agenten te ontsnappen.

Helaas voor de man konden de agenten net iets harder rennen. De man heeft een blaastest moeten afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken.

De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat zijn rijbewijs al enige tijd geleden ongeldig was verklaard en dat hij dus helemaal niet meer in een auto had mogen rijden.

De auto waarin de man was betrapt is door de agenten in beslag genomen en verbeurd verklaard. De auto wordt nu overgebracht naar de Dienst der Domeinen. Deze dienst bewaart, verkoopt of vernietigt door politie en/of justitie in beslag genomen goederen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dr.acula (20-9-2009 om 12:13)
Ik heb alle rijbewijzen en heb gezien/meegemaakt wat drank voor ellende veroorzaakt,heb jaren op het buitenland gereden[vracht] en dan zie je wat een malloten er rijden onder invloed,en ja ik heb het zelf ook een enkele keer gedaan.[gelukkig nooit wat gebeurt]. laat je auto staan of DRINK NIET.
Gizmo (20-9-2009 om 11:54)
Ik hoorde, toen ik een kratje bij de pomp wilde halen, dat het voor benzinestations bij de wet verboden is alcohol te verkopen Aan alle berichten hier, merk ik dat dat dus geen oplossing is. Ik kan geen kratje halen als ik onverwacht visite krijg, maar het heeft geen effect op de veiligheid
Pieter (20-9-2009 om 01:35)
He draak!Heb jij uberhaupt wel een rijbewijs?
Romeo (19-9-2009 om 20:16)
Als dit de gene is die ik denk dat hij is dan is er maar een oplossing voor rijbewijs door de versnipperaar en de auto maken we een klein pakketje van en de rest van zijn leven lekker op de fiets.En we gaan lekker op de fiets fiets fiets...........
Ongelooflijk (19-9-2009 om 19:55)
Tjee, zou haast denken dat het mode aan het worden is in vlaanderen om veel te drinken.. Maar snel heel veel controles erbij doen want dit zal vast niet de laatste zijn.
Dr.acula (19-9-2009 om 12:07)
Dit zou standaard straf moeten zijn in de nederlandse wetgeving,1 x boete+rijontzegging van 3 maanden,2 x 3 voudige boete+rijontz.van 6 maanden,3x auto kwijt + 2jaar rijontzegging,ik denk dat er dan wel geleerd word,bij mij zou het zeker helpen om niet te rijden.
Cookie-instellingen beheren