Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 164 km

Spoor van vernielingen in Middelburg

Toegevoegd: 20-09-2009, 19.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vannacht rond 04.20 uur vannacht kwam er bij de politie een melding binnen dat er bij de viskiosk op de Koningsbrug in Middelburg vernielers aan het 'werk' waren.


Twee politiebikers zijn snel naar de pleegplaats gefietst en spraken daar een getuige die verklaarden dat de mannen net weg waren gelopen. Zij waren behoorlijk luidruchtig en vernielden diverse zaken op hun weg. De bikers zijn het groepje achterna gereden en zagen dat de vier onderweg diverse bloembakken en -potten vernielden. Ook werden buitenspiegels van auto's vernield.

Omdat de fietsende agenten geen verdachten achterop hun fiets mee naar het bureau kunnen nemen werd er even gewacht op versterking van collega's met auto's.
 
Toen die ter plaatse waren wilden de agenten tot aanhouding overgaan. Op dat moment gingen de vier een woning binnen. De aanwezige agenten belden aan bij de woning en werden binnengelaten. Eenmaal binnen zijn de vier aangehouden. De verdachten, een 22-jarige Vlissinger, een 21-jarige Vlissinger, een 22-jarige Middelburger en een 19-jarige Souburger, zijn allemaal naar Torentijd gebracht.

De agenten op de fiets zijn de afgelegde route nog eens nagereden en constateerden dat er van 3 auto's spiegels waren vernield. Ook waren bloempotten en tuinbankjes verschoven en vernield. Eén geparkeerde personenauto heeft mogelijk schade aan de voorruit, omdat er een reclamebord op de ruit was gelegd. Van de viskiosk zijn de reclameletters op het dak omgegooid. De afzuiginstallatie is afgebroken en in het water gegooid.

Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord en zijn er al meerdere aangiften opgenomen. Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg. De vier zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (22-9-2009 om 14:48)
Waarom de ouders niet laten betalen? Als dat gajes niet kan betalen laat dan de ouders er maar voor opdraaien. Moeten ze hun kinderen maar beter opvoeden! En meelopen bij de militairen??? Kunnen ze nog leren blowen en nog meer zuipen ook!
Souburger (21-9-2009 om 14:30)
Niks de ouders terug laten betalen voor die snotneuzen,die snotneuzen moet je gewoon keihard aanpakken en elke cent laten terug betalen,en als ze het niet kunnen dan ja dan maar een flinke lange straf,laat ze dan maar een tijdje mee lopen bij de militairen,kan vast geen kwaad voor hun
Tris (21-9-2009 om 14:03)
Iedere cent dubbel terug laten betalen en als ze het niet kunnen betalen dan de ouders er op aan spreken .
Nederland 5 jaar zonder drank en drugs (21-9-2009 om 11:57)
Ik zou nederland zonder alcohol en drugs willen zien,dat het ook werkelijk nergens meer te koop is ook,test dat is 5 jaar lang,ik ben er een voorstander van .
ArCo (21-9-2009 om 04:18)
Misschien hebben deze eikels 2 weken geleden ook wel onze auto te pakken gehad.. Zit aan de rechterkant vol met deuken. Bij de buren motorkap beschadigd. Deze personen weten niet wat ze aanrichten. Alle schade laten vergoeden..
Edje (21-9-2009 om 01:36)
Als het aan mij lag zou het afgelopen zijn met die linkse geitenwollensokken aanpak: Alles laten betalen, 1000 euri boete en minimaal 1 jaar strafinrichting. Oorzaak? Drank en mogelijk gebrek aan opvoeding want normen en waarden kennen deze lui schijnbaar niet. Had ik vroeger eens moeten doen...
Cookie-instellingen beheren