Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Politie heeft handen vol aan arrestatie

Toegevoegd: 21-09-2009, 13.51 uur
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - De politie heeft vannacht de handen vol gehad aan de aanhouding van een 36-jarige man uit de gemeente Veere.


Bij de politie was rond 00.30 uur een melding binnengekomen dat op de Binnendijk in het dorp een auto stond geparkeerd. In deze auto brandde een klein lichtje. Agenten gingen ter plaatse om poolshoogte te nemen. In de auto lag een man wiens adem naar alcohol rook. Op de vraag wat hij daar deed, kregen de agenten geen antwoord.

Naast de man in de auto stond een geopend blikje bier. Toen ze zijn auto wilden controleren, startte de man zijn auto en reed enkele meters achteruit. Uiteindelijk stopte hij en stapte uit zijn auto. Hem werd gevraagd mee te werken aan een ademtest.

De man zag dit kennelijk niet zitten en wilde weglopen waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding door met zijn armen te slaan. Hij sloeg één van de agenten met gebalde vuist op het gezicht waardoor deze agent een bloedneus opliep en zijn bril werd vernield. Een tweede agent liep schaafwonden op aan zijn been en een gekneusde duim.

Inmiddels waren twee collega-agenten ook ter plaatse gekomen en kon de 36-jarige man worden overmeesterd waarna hij geboeid kon worden. De man is ingesloten in een politiecel in Torentijd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ka (23-9-2009 om 09:45)
Wat veel mensen dus blijkbaar niet weten, is dat zodra men op de bestuurdersstoel gaat zitten, men ook meteen bestuurder is, ookal zitten de sleutels niet in het slot. Zo staat het in de wet. Meneer was beter op de achterbank gaan liggen. Dat had hem geen problemen gegeven.....
Merth (22-9-2009 om 19:10)
Mee eens Alex, harder aanpakken zou echt geen kwaad kunnen!!!!!!!! Pepperspray heb je tog niet voor niets neem ik aan!!! Maar de schuld op de politie schuiven haat ik!!!!!! Politie doet ook zijn best!!!
Meisje (22-9-2009 om 16:33)
Makkelijk he de schuld op de politie steken! tot je ze zelf nodig hebt dan lul je wel anders. dan zijn ze je beste maatjes. drank en autorijden gaat niet samen. daar komen enkel ongelukken van. en de politie!!! die moeten harder op mogen treden.
Adri (22-9-2009 om 08:21)
En jullie denken dat die gast pas was gaan rijden als hij weer broodnuchter was? Doe ff normaal. Hij schopte stennis met z'n bezopen kop, niet de politie! Hij kan toch ook een taxi bellen en gewoon naar huis gaan net als ieder normaal mens. Afgeven op de politie is zo makkelijk. Doe het eens beter!
Erik (22-9-2009 om 07:34)
De man begon zelf met meppen, lag te drinken in auto, reed weg toen ze hem aanspraken, wilde weglopen toen hij ter verantwoording werd geroepen, Beetje kortzichtig van iedereen die de politie "de schuld" geeft en opkomt voor de dader. Had hij maar niet moeten meppen, zuipen, wegrijden en weglopen.
Marco (21-9-2009 om 21:46)
Och lief dapper alexje ik hoop dat jij de volgende bent die flink aanpakken met pepperspray wat een stelletje helden zijn die agenten. De politie is je beste vijand
Cookie-instellingen beheren