Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Extra controles na sluiting coffeeshops

Toegevoegd: 25-09-2009, 15.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen dagen diverse mensen aangehouden voor het bezit van softdrugs. Vanwege het sluiten van de coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal wordt er extra gecontroleerd op drugsoverlast.


Het softdrugtoerisme in de gehele grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met België wordt harder aangepakt. Om dit ontmoedigingsbeleid kracht bij te zetten zijn door het openbaar ministerie in Middelburg de boetebedragen aangescherpt. Bij het in bezit hebben van verdovende middelen worden hogere boetes opgelegd, zeker als de verdovende middelen voor export/uitvoer bestemd zijn.
 
 

Gisteren zijn de eerste twee hogere boetebedragen opgelegd en geïnd. Bij een controle in de gemeente Sluis bleken twee mensen uit Brugge (B) elk in het bezit te zijn van 1,5 gram hennep. Zij werden aangehouden. In het kader van het nieuwe beleid werden de drugs in beslag genomen en kregen ze beiden een boete opgelegd van € 300,-, welke zij direct dienden te betalen.

Ook de controles op het fiets-/voetveer Breskens/Vlissingen zijn verscherpt. De drugstoeristen die van deze verbinding gebruikmaken worden ook strenger gecontroleerd. Woensdag werd een 21-jarige man uit Blankenberge gecontroleerd. Hij had 14 gram hennep gekocht in Vlissingen.

Donderdag werd een 26-jarige man, eveneens afkomstig uit Blankenberge, aangehouden met 5 gram hennep. Ook hij had de drugs gekocht in Vlissingen. Tegen beiden is een boete geëist van € 300,-. Omdat zij niet konden betalen werd hen een dagvaarding uitgereikt om zich op een later tijdstip te komen verantwoorden voor de rechter. Ook de drugs van deze heren is in beslag genomen.

In Goes is donderdagavond tussen 16.30 en 23.00 uur een drugscontrole gehouden op de Middelburgsestraat, de Piet Heinstraat en de 's-Heer Hendrikskinderendijk. In totaal werden 70 personen gecontroleerd en werd er 200 gram hennep in beslag genomen. In totaal 31 personen bleken in het bezit van minder dan 5 gram. Deze hoeveelheden werden in beslag genomen.

Zeven personen, 3 Fransen en 4 Belgen, hadden meer dan 5 gram bij zich. De bekeuringen varieerden van 50 tot 180 euro. Eén man werd aangehouden vanwege een openstaand vonnis. Een andere man reed rond terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en één man was in het bezit van een mes. Hij moest daar afstand van doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jojo (28-9-2009 om 17:26)
@ laatste reactie je moet je frustraties hier niet uitwerken onze schuld niet dt jij dag in dag uit moet werken. kies voor een normale job dan hb je tijd m op doordeweekse dagen leuke dingen te doen. hoe zielig ben jij zeg enorm gefrustreerd dus!! laat die mensen toch doen NIEMAND heeft er last van
Arjen (26-9-2009 om 18:50)
Goed bezig politie, beter gaan deze mensen gewoon werken in plaats van wiet halen op een doordeweekse dag. Men zegt dat het geen verslaving maar dat is dus zeker wel het geval, anders gaan ze niet vanuit Frankrijk naar Zeeland om dat spul. En maar blijven ontkennen...
Elfattag (26-9-2009 om 17:39)
Je mag strax helemaal nix meer in dit land!!! Strax sluiten ze alle shops en wat krijg je dan: De straathandel...Ze helpen niemand ermee dus laat ze gewoon lekker open...
Henk (26-9-2009 om 09:00)
Walgelijk 1,5 gram en dan boete van € 300,- ze nemen het toch mee naar huis dit is aggressie kweken bij de mensen diegene die de boete niet kan betalen gaat messchien stelen het is beter dan drank ze willen daarmee zeker de begroting opvullen.
Jr (25-9-2009 om 23:09)
Snap er niks meer van, mag je niet meer in de shop halen en thuis roken(softdrugs vervoeren). maar in de shop roken en onder invloed naar huis! nee dat is verantwoord?!
Terneuzenaar (25-9-2009 om 22:59)
Ja inderdaad ik was gisteren in vlissingen en het viel echt op dat er veel fransen reden. Tja wat wil je ook... Het gaat toch, het hou echt niet op hoor. Dromen jullie maar lekker verder
Cookie-instellingen beheren