Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Personenauto crasht in hek

Toegevoegd: 29-09-2009, 21.01 uur
Door: Manfred Berrevoets
RITTHEM - Gisteravond is omstreeks 22.30 uur een motorrijder onderuit gegaan tegen hekken aan de Ritthemsestraat in Oost-Souburg. Door deze aanrijding was het hek vernield en vandaag waren werklui juist gereed met het herstel van het hek.

Zij ruimden nog wat laatste dingetjes op en stonden op het punt van vertrek, toen hun werkdag om 14.30 uur ineens opnieuw begon. Tot hun grote verbazing zagen zij namelijk een personenauto op precies dezelfde plek het hek inrijden.


Even tevoren hadden surveillerende agenten van de Zeeuwse politie de bestuurder van deze auto met een handgebaar nog te kennen gegeven dat hij wat rustiger moest gaan rijden. De auto kwam hen namelijk tegemoet in de Ritthemsestraat en had er behoorlijk de vaart in.

Een tiental meters verderop werden de agenten aan de kant gezet door een automobilist. Die vertelde hen dat de auto die zojuist langs hen was gescheurd een aanrijding had veroorzaakt en hierna was doorgereden. De agenten aarzelden geen moment en hebben via de mobilofoon doorgegeven dat de andere agenten op straat moesten uitkijken naar de snelle auto.

Heel toevallig reed net op dat moment een motoragent langs de bedoelde auto. Hij is omgekeerd en is de auto achterna gereden. De bocht die volgde aan het eind van de straat bleek net iets te scherp voor de snelheid die de auto op dat moment had. De bestuurder kon het niet meer op tijd aangestuurd krijgen en belandde dus in het hek.

Zo konden de reparateurs van het hek weer van voren af aan met hun werk beginnen. De personenauto is weggesleept door een takelbedrijf en de verdachten, een 38-jarige Vlissingse bestuurder en een 20-jarige bijrijder uit Vlissingen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder nog tot eind november niet in een auto mocht rijden, omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook bleek de man twee aanrijdingen te hebben gehad. Hij zat ook nog eens dronken achter het stuur.

Uit een blaastest bleek dat hij vier keer teveel had gedronken. Tegen 20.00 uur zijn beide mannen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nickey (30-9-2009 om 18:26)
De meeste agenten willen het liever ook anders zien.Het ligt inderdaad aan onze rare wetgeving.
Dave (30-9-2009 om 12:27)
Op dezelfde plek in de hekken? Ligt er daar soms olie op het 'circuit'? Misschien moet er daar met de geel/rood gestreepte vlag gezwaait worden door de baancommisarissen.
Lennard (30-9-2009 om 10:59)
Ik kan er echt met mijn gedachte niet bij, dat deze mensen weer in vrijheid gesteld zijn. Treed hier nou eens harder tegen op!!!
Roel (30-9-2009 om 10:53)
Ik geloof niet dat de bestuurder een snelle leerling is......
Edje (30-9-2009 om 10:26)
Zulke aso's verdienen geen rijbewijs meer! Ga maar lekker met het openbaar vervoer of de fiets i.p.v. andere mensen in gevaar te brengen. Hoop dat ze alles mogen betalen en dat de boete enorm hoog zal zijn!
Rob (30-9-2009 om 08:57)
Vroeger zat je voor een kleinigheid een nachtje "binnen" nu kan je na verklaring na een uurtje naar huis, kan iemand me dat eens uitleggen!! Als je geluk hebt word een inbreker 2x opgepakt op een nacht als je pech hebt alleen de eerste keer>
Cookie-instellingen beheren