Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Twee drenkelingen gered na val

Toegevoegd: 23-10-2009, 00.42 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHARENDIJKE - De hulpdiensten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee drenkelingen uit het water gered.


Twee personen vielen even na middernacht in Scharendijke van een boot in het water. Een 45-jarige man uit Terneuzen viel door onbekende oorzaak tussen de wal en een schip. Een 31-jarige man uit diezelfde plaats schoot hem te hulp maar viel zelf ook in het water.

Gelijk werd groot alarm geslagen en duikploegen uit Goes en Tholen werden ingezet om te zoeken.  Naast brandweerploegen uit Scharendijke en Brouwershaven is ook de KNRM-reddingsboot 'Griend' uit Ouddorp ingezet.

De jongste van de twee kon zichzelf weer aan boord van het schip hijsen. De oudste van de twee is door agenten uit het water gehaald. De twee zijn door de ambulancedienst onderzocht en met onderkoelingsverschijnselen naar het Oosterscheldeziekenhuis in Goes gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (24-10-2009 om 15:15)
Wat ik me afvraag: waarom heeft schouwen geen duikploeg?
Kees (23-10-2009 om 18:50)
Wat ik me nu afvraag is, wat is het nut duikploegen te alarmeren op zo grote afstand van zo'n incident. Als iemand z'n kop onder water steekt en met name bij een verdrinking met overlevingsstrijd heeft iemand namelijk maar een zeer korte overlevingstijd.
Cookie-instellingen beheren