Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie ton voor nieuwe bluspakken

Toegevoegd: 23-10-2009, 16.53 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De brandweer van de gemeenten Sluis en Terneuzen en de bedrijfsbrandweer van Dow Terneuzen slaan de handen ineen. Na een gezamenlijke aanbesteding, gaan ze nu over tot de gezamenlijke aanschaf van nieuwe bluskleding.

Op maandag 26 oktober om 11.00 uur ondertekenen burgemeester Jan Lonink, burgemeester Jaap Sala en Roel Adriaansens, Responsible Care leader van Dow de koopovereenkomst en wordt het nieuwe bluspak gepresenteerd.


In totaal worden 400 stuks bluskleding besteld; 100 voor de brandweer Sluis, 250 voor de brandweer Terneuzen en 50 voor de bedrijfsbrandweer van Dow Terneuzen. De bluskleding voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen en aan de laatste Europese norm.

De bluskleding is vooraf door in totaal acht brandweerlieden, verdeeld over de drie korpsen, uitgebreid getest en vergeleken. De kleding is zwart met rode accenten. De functionele herkenbaarheid van de leidinggevende personen is uitgevoerd door middel van gekleurde schouderstukken conform de nieuwe richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding (NVBR).

Naast brandwerend is de nieuwe kleding ook reflecterend, waardoor er bij werkzaamheden op of aan de openbare weg geen veiligheidsvest gedragen hoeft te worden. De nieuwe pakken worden naar verwachting medio januari 2010 geleverd en in gebruik genomen. Met de aanschaf van de pakken is een bedrag van zo’n 300.000 euro gemoeid.

Bij normaal gebruik wordt bluskleding afgeschreven in 7 jaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Miranda (24-10-2009 om 01:20)
Hmmmm tja alles is relatief......die pakken hebben ze nodig om zelf in leven te blijven terwijl ze levens redden, is 750 euro dan veel? Laat die jongens het beste van het beste dragen, dat hebben ze best wel verdiend.
Ruud (23-10-2009 om 22:00)
Best duur € 750,- voor zo,n pak
Jeugdbrandweer lid (23-10-2009 om 17:44)
Yes, de lang verwachte pakken!!! En zoal Tis zegt, hopelijk ook handschoenen!!!!!!!!!
Tis (23-10-2009 om 17:06)
Nu nog een paar fatsoenlijke handschoenen en we zijn weer helemaal het heertje..
Cookie-instellingen beheren