Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Balonnen jubileumdag komen tot in Duitsland

Toegevoegd: 03-11-2009, 15.00 uur
Balonnen jubileumdag komen tot in Duitsland
Door: Roland de Jong
KAPELLE - Drie meisjes hebben de balonnenwedstrijd gewonnen die de brandweer Kapelle deze zomer had georganiseerd ter ere van haar 75-jarig jubileum.


De winaressen werden met een echte brandweerwagen thuis opgehaald om vervolgens naar de kazerne te rijden. Daar aangekomen werden de kinderen ontvangen met limonade en taart. Brandweerman Levien wist te vertellen dat er van de 500 ballonnen 35 kaartjes terug waren ontvangen.

Veerle Smit (6 jaar) uit Kloetinge werd derde. Haar ballon vloog tot in de buurt van Hessen in Duitsland, 331.7 kilometer ver. Berdine Sinke (6 jaar) uit Kruiningen eindigde op de tweede plaats; 346.6 kilometer. Haar ballon werd ergens bij het plaatsje Nieder Olm (Koblenz) gevonden.

Mieke Sinke, 9 jaar en zus van Berdine, werd eerste. Met een afstand van 430 kilometer had haar ballon de grootste afstand afgelegd. Een inwoner van het plaatsje Bucher in de buurt van Mannheim stuurde het kaartje samen met een leuke reactie terug naar Kapelle.
 
Zie ook:
- Jubileumdag brandweer Kapelle (29-08-2009)
- Website brandweer Kapelle


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (4-11-2009 om 16:35)
Goed zo meisjes. jullie zijn egt kruuningenaars! van harte or.
Marina (3-11-2009 om 19:37)
Dat zijn superafstanden. Had ook eens een paar ballonnen die ruim 200 kilometer haalden, maar die is echt ver. Proficiat, dat is wel verdiend. Eindelijk ook eens heel goed nieuws!!
Cookie-instellingen beheren