Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Souburg moet als eerste wijkagent krijgen'

Toegevoegd: 05-11-2009, 12.10 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - De Partij Souburg Ritthem wil dat het dorp Oost Souburg aangewezen wordt als pilotgebied om als eerste een wijkagent in te zetten.
 
Dit omdat in Oost-Souburg herhaaldelijk sprake is van overlast, met name door jongeren en omdat daar geen politiepost meer aanwezig is. Bovendien past een wijkagent in het werkplan politie 2010, aldus de partij.
 
Begin deze maand werd duidelijk dat het fenomeen wijkagent weer opnieuw ingevoerd zou worden in de provincie. Het is echter nog niet duidelijk op welke plaatsen de agenten ingezet gaan worden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wij-souburg (7-11-2009 om 01:03)
Alle jeugd is te helpen , maar ze hebben ook niks hier in het dorp. Gemeente geef ze een clubhuis dan hoeven ze ook niet op straat te hangen. Waarom mogen ze niet op het oranjeplein staan met z'n alle of is dat er juist neergezet voor de bejaarden? Jeugd en ouderen zijn goed te combineren
Elise (6-11-2009 om 09:26)
Nou persoonlijk denk ik dat een wijkagent wel zin heeft, omdat hij na enige tijd het wel en wee van een buurt leert kennen, en daarop in kan spelen. Hij heeft een sociale functie in de betreffende buurt. En ik denk ook omdat iedereen weet dat hij rond loopt/fietst een beetje op zijn tellen let.
Jan van Souburg (6-11-2009 om 09:15)
Goed plan en dat dan samen met de patrouille die er nu ook plaats vindt plus een plek voor de jeugd 'savonds en het probleem is voor een heel groot gedeelte opgelost
C.J.Verkaart (6-11-2009 om 08:08)
De wijk Schoonenburg mag ook wel meer aandacht krijgen want afgelopen week was het weer raak. Er werd vuurwerk afgestoken en met eieren tegen onze ramen gegooit, natuurlijk heb ik de politie gebeld en ze hebben er notitie van genomen maar wat kunnen ze doen? De daders zijn spoorloos.
Francois (5-11-2009 om 22:53)
Een pilot starten in een dorp, ik denk dat je beter kunt kijken naar vlissingen of terneuzen. Een stad met meer mensen, meer problemen. Kijk naar andere korpsen daar werkt het ook, dus ook in zld. Wijkagenten brengen problemen beter in kaart, houden buurtgesprekken etc.
J/p (5-11-2009 om 22:36)
Dat is een goede actie van de partij van Souburg en Ritthem,hoop dat de gemeente Vlissingen daar naar luistert. Zo niet zou de partij de burgers van Souburg en Ritthem moeten aansporen om ook de gemeente op andere gedachten te brengen door een petitie op te stellen of iets dergelijks.
Cookie-instellingen beheren