Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Team op pad tegen illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 06-11-2009, 12.08 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie Zeeland stuurt binnenkort weer een vuurwerkteam op pad om het illegaal verhandelen en opslaan van vuurwerk in de provincie tegen te gaan.


Het team bestaat uit leden van het regionaal milieuteam (RMT). De meeste overtreders worden gepakt via tips van mensen uit de buurt. Volgens de politie is het daarom dan ook van groot belang dat mensen hun oren en ogen openhouden en de politie tippen als zij informatie hebben over illegale vuurwerkactiviteiten.

Heeft u iets te melden? Mail naar [email protected]. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844 (24 uur per dag). Via het servicecentrum van de politie wordt u dan doorverbonden met het vuurwerkteam.

Gewone overlastmeldingen, zoals geluidsoverlast door vuurwerk, worden overigens niet door het vuurwerkteam behandeld maar door de wijkpolitie. Dergelijke meldingen kunt u via 0900-8844 doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (7-11-2009 om 18:39)
Illegaal vuurwerk is zeker gevaarlijk. stel je voor dat het is ontploft. Ben je je handel + (tuin)huisje kwijt. opgerot ermee,politie moet ze goed aanpakken. Hier hebben we er ook veel overlast van. Na oud&nieuw overig vuurwerk laten liggen? NEE weg ERMEE.
Meneer M (7-11-2009 om 16:38)
Het opslaan van (illegaal) vuurwerk in een garage kan geen Enschede effect veroorzaken. Ook zal dit geen explosie kunnen veroorzaken, wel een fikse brand! Ik keur echter ook niet goed, want het hoort niet in een woonwijk thuis!
Tegenillegaalvuurwerk (7-11-2009 om 14:32)
Dylan wel wakker blijven heh......het gaat hier A. om illegaal vuurwerk(heb ik vroeger als kind niet mee gespeeld hoor!!! en ik zou niet weten waarom ik nu een leugenaar ben) en B. om mensen die het verhandelen en dat ongecontroleerde spul opslaan ergens, vaak in een woonwijk. Heel eng dus.
Dylan (7-11-2009 om 10:03)
Jullie zijn kennelijk vergeten dat jullie vroeger ook jong zijn geweest, en dit hoogst waarschijnlijk ook helemaal geweldig vonden? Zo niet dan ben je een leugenaar, want elk kind vind het leuk...
Cees (6-11-2009 om 17:49)
Tja, als je het niet erg vind dat je buurman een paar honderd kilo zwaar vuurwerk in zijn tuinhuisje heeft opgeslagen, met alle vreselijke gevolgen van dien, moet je vooral niet "klikken".....
Jari (6-11-2009 om 17:26)
Ja, tot een van jullie of jullie kinderen een oog of een hand kwijt raakt door illegaal vuurwerk. Dan schreeuwen jullie hier; "Waar is de politie!!" Het is ook nooit goed......
Cookie-instellingen beheren