Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 98 km

Forse schade bij binnenbrand in Middelburgse woning

Toegevoegd: 21-01-2006, 09.51 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft enige tijd brand gewoed in een woning aan de Branderijmolengang in Middelburg. De bewoners hebben de nacht elders moeten doorbrengen. Bij de brand is grote schade ontstaan.

Kort na twee uur werd de bewoonster van de woning gewekt dor het geluid van een rookmelder. Toen zij ging kijken bleek dat de zolder vol rook stond. Daarop bracht zichzelf en haar kind in veiligheid en belde de brandweer. Die rukte vanuit Middelburg uit met de tankautospuit 4535 (Veerseweg) en de ladder-wagen 4550 (Stromenweg).

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek dat er inderdaad brand woedde op de zolder van de woning. Door de brand ontstond fikse hitte, maar de brand kon snel geblust worden. Volgens de brandweer is de brand vermoe-delijk ontstaan bij de verwarmingsketel.

Voor de zekerheid werd na twintig minuten ook de ambulance 19129 naar het brandadres gestuurd. Het ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bewoonster onderzocht, maar de vrouw hoefde niet verder te worden behandeld.

De brand heeft voor grote schade gezorgd op de zolder. Ook onstond door de brand een lekkage in de warmwaterboiler. Hierdoor ontstond waterschade op de zolder en op de onderliggende verdieping. Rook en roet hebben ook voor schade gezorgd in de rest van de woning.

De brandweer heeft een overdrukventilator ingezet om de rook uit de woning te verwijderen. De spuitgasten konden rond half vier weer inrukken.

FOTO'S VOLGEN


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren