Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Poolse automobilist blijkt dronken

Toegevoegd: 22-11-2009, 20.32 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Zaterdagavond rond 18.55 uur is een 42-jarige automobilist uit Polen in Goes betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.
 
Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een personenauto slingerend over de 1e Deltaweg in de richting van Goes reed. De agenten die een kijkje gingen nemen zagen op de Middelburgsestraat een personenauto rijden met een lange rij auto's daarachter.
 
Ter hoogte van de Westwal kon de politieauto achter de personenauto komen waarop de bestuurder een stopteken kreeg. Dit werd echter niet door de bestuurder gezien en, met een gangetje van ongeveer 20 km/h reed hij verder.
 
Na een rondje over de rotonde van de M.A. de Ruijterlaan te hebben gereden reageerde de automobilist uiteindelijk op de politiesirene. Op het parkeerterrein van de Koepoort stopte hij. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De Pool kreeg een rijverbod van 9 uur.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (23-11-2009 om 19:51)
Heel simpel. Het rijverbod van 9 uur is aan die Pool opgelegd voor het besturen van voertuigen. Een fiets is voor de Wegenverkeerswet 1994 ook een voertuig. Daar heb je dus geen rijbewijs voor nodig, maar hij mag ook niet bestuurd worden door die Pool, zolang het rijverbod van kracht is.
Jan (23-11-2009 om 14:58)
Wat is dat toch in nederland, als ik dit zou zijn geweest dan had ik er met veel meer straf van af gekomen. deze pool mag na 9 uur weer rijden en dan wel zonder rijbewijs te hebben. ik vindt dat deze persoon zeker een hogere straf verdiend, ik zou zeggen terug naar polen met een hoge boete.
Zoop (23-11-2009 om 14:05)
@ Dymphina, als die persoon dronken zonder rijbewijs.... heeft een rijverbod niet zoveel zin denk ik.. dergelijke aso's gewoon celstraf geven en afkicken, anders helpt het toch niet... stappen ze gewoon weer in met hun zatte kop.. die auto kan ook gelijk verbeurd verklaard worden trouwens..
Moeders (23-11-2009 om 11:33)
Een rijverbod geldt niet alleen voor een auto, maar voor ieder vervoermiddel, dus zélfs voor een fiets ! En daar heb je gelukkig nog steeds geen rijbewijs voor nodig ! [ komt nog wel, vrees ik ! ]
Dymphina (23-11-2009 om 11:00)
Een rijverbod geld voor alle voertuigen ook voor een brommer fiets of trekker
Jan (23-11-2009 om 08:10)
Geen geldig rijbewijs en dan een rijverbod van 9 uur? Mag hij dan wel weer rijden na 9 uur? Door zo'n dronken pool is m'n kind aangereden 3 maanden geleden en de (poolse) verzekering geeft niet thuis.De pool heeft geschikt en rijdt inmiddels weer lekker (dronken) rond. Fijn land!
Cookie-instellingen beheren