Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 182 km

'TRainingscentrum moet zelfstandig worden'

Toegevoegd: 26-11-2009, 15.44 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het college van B&W van Vlissingen gaat de gemeenteraad voorstellen het Trainingscentrum Brandweer Vlissingen (TRC) te verzelfstandigen tot een Besloten Vennootschap (BV). Dat meldt de gemeente Vlissingen.


Het trainingscentrum ligt aan de Buitenhaven en wordt momenteel voor de gemeente geëxploiteerd door de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen - Middelburg. Het centrum wordt door de brandweer gebruikt, maar er worden bijvoorbeeld ook bedrijfshulpverleningscursussen gegeven. De wens om het centrum te verzelfstandigen bestaat al jaren.
 
 
 
 
Na uitvoerig onderzoek en consultaties van (mogelijke) partners heeft het college in het voorjaar van 2009 opdracht gegeven een concreet voorstel uit te werken. Dat voorstel wordt nu ter instemming aan de gemeenteraad voorgelegd. Er is voor een BV gekozen omdat deze rechtsvorm het makkelijker maakt samenwerking met eventuele private partners of investeerders aan te gaan. Vlissingen zal in eerste instantie de enige aandeelhouder zijn. Verder wordt er gekeken hoe er aan het TRC door samenwerking en investeringen een kwaliteitsimpuls gegeven kan worden.
 
Zowel het personeel als de bedrijfsvoering van het TRC vallen nu onder de Stadsgewestelijke Brandweer, maar gaan over naar de Veiligheidsregio Zeeland. Dit is al eerder afgesproken in het kader van de te regionaliseren brandweerkorpsen. De gemeenteraad zal op 17 december een besluit nemen. De verzelfstandiging moet uiterlijk 31 december 2010 een feit zijn, aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren