Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

'Rondje boule' wordt ingekort vanwege overlast

Toegevoegd: 27-11-2009, 11.54 uur
'Rondje boule' wordt ingekort vanwege overlast
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat op korte termijn actie ondernemen om de overlast van gemotoriseerd (brom)verkeer op de Boulevards aan te pakken.
 
De eerste twee maatregelen zijn inmiddels getroffen. Op de Boulevard zijn matrixborden geplaatst die de snelheid registreren. Ook wordt de intensiteit van het gemotoriseerd verkeer gemeten. De borden worden flexibel ingezet en rouleren door de stad. Hierdoor treedt er geen gewenning op en blijven bestuurders hun rijgedrag aanpassen als hun snelheid op het bord wordt getoond.
 
Controle
De politie is gevraagd om de handhaving te intensiveren. De gemeente vindt dat er meer aandacht moet komen voor de snelheid en voertuiggebreken van met name scooters en discoauto's. Daarnaast heeft de gemeente contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland over het houden van een verkeersveiligheidactie op de Boulevards.
 
De gemeente wil ook de rijrichting op Boulevard de Ruyter aanpassen. In de huidige situatie rijdt het verkeer op de gehele Boulevard dezelfde richting (van west naar oost). Door de rijrichting op Boulevard de Ruyter om te draaien, neemt de intensiteit van het autoverkeer op dit gedeelte van de Boulevards af. Het krijgt hiermee meer een functie voor bestemmingsverkeer. Het ‘rondje Boule’ dat veel mensen rijden, wordt door deze maatregel ingekort tot aan de Coosje Buskenstraat. De maatregel geldt als proef tot en met september 2010. Na het toeristenseizoen 2010 vindt een evaluatie van de maatregel plaats.
 
Het parkeer- en stopverbod ter hoogte van het standbeeld van Michiel de Ruyter draagt bij aan de recreatieve waarde van de Boulevard. Dit gedeelte van de Boulevard is een unieke plek, die het verdient om meer bij het zogeheten flaneergebied (Bellamypark, De Ruyterplein) betrokken te worden. Om de overlast van geparkeerde voertuigen te verkleinen, worden de bestaande parkeervakken verwijderd. Bovendien wordt het fysiek onmogelijk gemaakt om bij het standbeeld te parkeren. De parkeermogelijkheid voor invaliden blijft behouden. Tijdens evenementen kan de afsluiting tijdelijk worden opgeheven, zodat bevoorrading voor bedrijven mogelijk blijft.
 
Besluit
Voordat de laatste twee maatregelen uitgevoerd kunnen worden, moet het college van Burgemeester en Wethouders een verkeersbesluit nemen. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om eventuele zienswijzen in te dienen. Zodra het besluit definitief is, kan gestart worden met de uitvoering. Vooralsnog wordt uitgegaan van start van de uitvoering in januari 2010.
 
Voor de middellange termijn wordt in overleg met belanghebbenden gezocht naar verkeerskundige maatregelen gericht op het vergroten van de verkeersveiligheid voor met name het langzaam verkeer. Voor de lange termijn ontwikkelt de gemeente een visie die gericht is op het vergroten van de toeristisch recreatieve functie van de Boulevard, rekeninghoudend met de zeespiegelstijging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Charles (1-12-2009 om 18:10)
Trotse Vlissingers: met z'n allen bezwaar indienen tegen dit onacceptabele voorgenomen besluit. Houd de Faam in de gaten!
Mozes (1-12-2009 om 11:43)
T lijkt wel of gemeente vlissingen er alles aan doet om alle leuke dingen die deze stad nog heeft de kop in de drukken met t excuus; overlastbestrijding.. nou als je het mij vraagt zijn deze problemen wel het minste waar ze zich mee bezig moeten houden, de onvrede groeit.. zoek de echte problemen!
Samantha23 (29-11-2009 om 14:47)
Slaat werkelijk nergens op,niet alle jongeren rijden er hard enmet harde muziek.ik hebe r ook altijd met scooter gereden maar gewoon 30.en wat als ze straks lopend over de boule gaan schreeuwend en met muziek lopend mee worden dan voetgangers ook verboden straks?
Zeeuw (29-11-2009 om 14:42)
Dus straks komt al het verkeer wat vanaf het wooldhuis komt,en vanaf michieltje samen bij de coosje busckenstaar?dan wordt het helemaal een zooitje.
Wen (29-11-2009 om 13:59)
(eerder al een reactie geplaatst) nog ff een aanvulling. Als ze de boule afsluiten voor verkeer, maak er dan een bruisende boulevaard van.. me cafés, restaurantjes en winkels... maar ja als je dat gaat doen dan gaan ze daar weer over klagen.. terwijl de boule toch de trekpleister is van vlissingen
Michelle (29-11-2009 om 12:02)
Dit slaat nergens op k ben zelf 24 en rij ook afentoe rondje boule heerlijk gewoon rustig om tegenieten.er zijn rotte appels tussen maar de bewoners wisten toen ze er gingen wonen dat er auto's rijden.als er by my in de straat mensen scheuren wordt ook myn straat niet auto vry gemaakt.
Cookie-instellingen beheren