Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens gepakt voor joyriding

Toegevoegd: 27-11-2009, 13.33 uur
Door: Roland de Jong
OUWERKERK - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie jongens van 15-/16 jaar uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden voor joyriden.


Omstreeks 03.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat er op de Haneweg een aantal jongens stonden bij een auto waarvan het alarm afging. Ter plaatse gekomen troffen agenten een jongen aan die achter het stuur zat. Hij wilde niet vertellen waar de andere jongens waren gebleven. Ook wilde hij niet zeggen wie hij was en had ook geen identiteitsbewijs op zak.

Terwijl één van de agenten de auto doorzocht om achter eventuele gegevens te komen, belde de andere agent met het telefoonnummer dat op de zijkant van de auto stond.
 
Hij kreeg de eigenaresse van de auto, een vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de telefoon. Zij wist niet dat haar auto was weggenomen en had het vermoeden dat haar 16-jarige zoon dit had gedaan. Zij gaf een beschrijving van hem die bleek overeen te komen met de jongen die achter het stuur zat.

Met behulp van een politiehond werd in de omgeving gezocht naar de andere jongens. Zij hadden zich verstopt achter een geparkeerde bestelauto. Alle drie de jongens werden ter plaatse aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anneloes (29-11-2009 om 22:34)
Ik ken ze alle 3. 1 daarvan al vanaf de basisschool. ik vind niet dat het tuig is.;s ik ben het er niet mee eens dat ze een paar nachtjes de cel in moete. dus ga niet oordelen als je ze niet kent! je weet niet het hele verhaal dus bemoei je er dan niet mee:@
Janiks (29-11-2009 om 22:34)
Ik ken ze ook alle 3 en het is helemaal geen tuig, zeker die jongste niet , dus jullie moeten niet over hun gaan praten als je ze helemaal niet kent.
J (29-11-2009 om 11:20)
Vergeet niet dat al deze gasten hiet mee weg hadden gekomen het van kwaad tot erger had gekomen POLITIE mooi werk treden ze eens op is het weer niet goed . Ik ben blij met deze opschoon actie.
Dodo (29-11-2009 om 00:18)
He TT in de bak hebben ze gezeten hoor en boete krijgen ze ook alleen de jongen van 15 heeft er niet zoveel mee te maken die krijgt een taakstraf maar die heeft ook in torentijd gezeten
Francois (28-11-2009 om 13:41)
@Eddie, Waar slaat dat nou op, de politie doet gewoon haar werk. Waarschijnlijk was die hondengeleider gewoon in de buurt, altijd makkelijk. Nu heb je 3 boefjes ipv 1. Zeker als zo'n knulletje bijdehansd gaat lopen doen om zijn identiteit niet bekend te maken, laat ze maar schrikken.
Edje (27-11-2009 om 23:38)
Nou ik vind het een pluim waard voor politie 16 jaar zo laat op straat en dan achter een auto ? zijn ze wel bevoegd om te rijden ?ik denk het niet !wat als er ongeluk gebeurt <dodelijk bv="bv">staat er een n.r aan de zij kant van de auto mevr is u zoon thuis ? hou het bij een brommer en wacht tot je 18</dodelijk>
Cookie-instellingen beheren