Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 49 km

Twee keer dronken in dezelfde auto

Toegevoegd: 28-11-2009, 11.12 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Door de politie in Terneuzen zijn afgelopen nacht de rijbewijzen ingenomen van twee automobilisten die kort na elkaar in dezelfde auto reden.


Zaterdag omstreeks 01.30 uur zagen agenten drie dronken personen de Nieuwstraat uitlopen, een auto instappen en vervolgens wegrijden. Op de Guido Gezellestraat werd de betreffende auto aan de kant gezet ter controle.

De bestuurder, een 36-jarige man uit Noord-Holland, bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De man was het hier niet mee eens en eiste een tegenonderzoek. Door een arts werd bloed van hem afgenomen. De kosten hiervan, ongeveer 85 euro, komen voor zijn rekening. Het bloed wordt voor onderzoek opgestuurd naar het NFI in Den Haag.

Samen met zijn twee passagiers verliet hij rond 03.45 uur het politiebureau aan de Rosegracht. Ze werden gewaarschuwd niet te gaan autorijden. Toch had één van hen, een 38-jarige Terneuzenaar, deze waarschuwing in de wind geslagen en reed weg in de auto vanaf de parkeerplaats voor het bureau.

Ook hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken waarop ook zijn rijbewijs werd ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (29-11-2009 om 12:39)
Een gewaarschuwd mens ...
* (29-11-2009 om 11:17)
Geef die auto te leen aan een paar gezinnen die er gebruik van kunnen maken . veel mensen kunnen een auto niet betalen dat vind ik !
Middelburg (28-11-2009 om 23:00)
Hoezo hardleers?
Marinet (28-11-2009 om 14:22)
Wat kan een mens toch de problemen opzoeken en dat tweemaal, terwijl dat iedereen weet dat de pak kans op dat tijd stip groot is,en een ongeluk kan veroorzaken waar je heel veel spijt van kan krijgen en de gevolgen niet te overzien zijn.
L.d (28-11-2009 om 13:55)
Ik denk dat iedereen hetzelfde vind als ik:nooit meer rijbewijs terug,nooit meer rijbewijs terug,nooit meer rijbewijs terug en ook geen scooter of motor. dat soort figuren mogen gewoon nooit meer iets besturen waar wielen onder zitten.
Francois (28-11-2009 om 13:45)
Ik hoop dat tegen die laatste voordat hij instapte en wegreed mondeling een rijverbod voor een x aantal uur is opgelegd, is ie helemaal de sjaak. Gelukkig alleen hun eigen stapavond vergald en niet die van een overstekende voetganger....
Cookie-instellingen beheren