Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Preventieve verspreiding jodiumtabletten

Toegevoegd: 02-12-2009, 15.53 uur
Preventieve verspreiding jodiumtabletten
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse gemeenten gaan preventief jodiumtabletten verspreiden. Dat heeft de gemeente Borsele bekend gemaakt. Naar verwachting worden de eerste pillen in het voorjaar van 2010 gepredistribueerd.
 
Jodiumtabletten bieden bescherming aan inwoners tegen radioactief jodium dat bij een kernongeval kan vrijkomen. Mocht er zich een kernongeval voordoen, dan verspreiden hulpverleners jodiumtabletten onder de bevolking. Het advies tijdens een kernongeval luidt echter om te schuilen.
 
Als er gevaar is voor de volksgezondheid, kunnen de gemeenten de hulpverleners niet de straat opsturen om de tabletten te verspreiden. Daarom is het advies aan de gemeenten om de tabletten vooraf onder inwoners te verspreiden. Met dit advies wordt het (pre)distributiebeleid van België in Nederland voortgezet.
 
Lees verder op Zeeuwseregio.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sarah (3-12-2009 om 18:52)
@Mark, beter lezen, er staat dat Borselle heeft bekend gemaakt dat zeeuwen gemeenten.... Dat is dus meervoud!!!
Willem (3-12-2009 om 14:34)
@Mark: Goed lezen Mark! Er staat de Zeeuwse gemeenten, is meer dan alleen Borssele. En straling gaat niet door alles heen, neem bijvoorbeeld beton, kan al een hoop tegehouden. Bovendien voorkom je door te schuilen inademing van radioactieve deeltjes die een interne besmetting kunnen veroorzaken...
Willem (3-12-2009 om 14:30)
@flappie Tja, wat zou er nou in die tabletten zitten? Gokje: jodium
Adri (3-12-2009 om 13:35)
Grieprik tegen Mexicaanse griep: volop commentaar. Wijkagenten: weer niet goed. Jodiumtabletten: weer een hoop gezanik. Wat een stelletje vervelende klagers en betweters wonen er hier toch. Doe het alsjeblief zelf als je het allemaal veel beter weet en kunt of hou anders je commentaar voor jezelf!
Schaapje (3-12-2009 om 12:03)
Gewoon geen kerncentrales en opslag meer, dan zijn jodium tabletten ook niet nodig en geen angst meer onder de bevolking.
Inwoner (3-12-2009 om 11:49)
Middelburgse bestuurders/ambtenaren hebben het te druk met feest vieren, die vinden het uitdelen van de pillen niet boeiend, logisch overigens voor een select gezelschap zijn er schuilkelders, zij wel.
Cookie-instellingen beheren