Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Middelburgse kinderen in actie tegen snelheidsduivels

Toegevoegd: 24-01-2006, 09.31 uur
Door: Roland de Jong & Gemeente Middelburg

MIDDELBURG - Kinderen hebben vandaag in Middelburg hardrijders op hun fouten gewezen. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole van de politie Zeeland in samenwerking met de gemeente Middelburg en veiligheidsorganisatie 3VO.


Aanleiding voor de actie was de invoering van een dertig kilometer zonde in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Met behulp van een lasergun meette de politie de snelheid van automobilisten, motoren en scooterrijders. Wie te hard reed kreeg een gele kaart of een bekeuring. De mensen die zich netjes aan de snelheidslimiet hielden kregen van de kinderen een sjaal en een groene kaart. Ook vroegen de kinderen aan de hardrijders waarom ze te hard reden.

Aan de actie deden kinderen mee van de basisscholen de Vossenburch en de Fransiscusschool, beide scholen liggen in de wijk Dauwendaele. De Middelburgse SGP-wethouder Huub van Klinken (o.a. verkeersbeleid) was aanwezig om de eerste staandehouding symbolisch te begeleiden.

Onderdeel van het 30-kilometerproject is ook een kleurwedstrijd. Deze wordt georganiseerd door winkelcentrum Dauwendaele en de gemeente. Kinderen kunnen de kleurplaat ophalen bij alle winkels in het winkelcentrum. Op de kleurplaat is te zien wat je allemaal tegenkomt in een 30 km-zone. Inleveren van de kleurplaten kan tot en met donderdag 26 januari bij Bloemenhuis Mies. De mooiste kleurplaat wordt op zaterdag 28 januari in het winkelcentrum beloond met een leuke prijs.

Later deze week zal nog een keer een dergelijke controle plaatsvinden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren