Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 292 km

Vuurwerkteams politie weer actief

Toegevoegd: 10-12-2009, 22.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Sinds enkele dagen zijn de vuurwerkteams van de Zeeuwse politie weer actief. Ook dit jaar houdt het vuurwerkteam zich bezig met het opsporen van mensen met illegaal vuurwerk.


Vuurwerk geeft overlast, het is niet goed voor het milieu, het is soms levensgevaarlijk en het eist slachtoffers. Toch wordt er ieder jaar meer en zwaarder vuurwerk verkocht met alle gevaren en overlast van dien. Om de gevaren op een aanvaardbaar niveau te houden, is er binnen politie Zeeland een vuurwerkteam actief. Dit team bestaat uit leden van het regionaal milieuteam (RMT).

Het vuurwerkteam richt zich op het opsporen van mensen die zich bezighouden met illegale handel en opslag van vuurwerk. Voor het succesvol opsporen vraag de politie de medewerking van de burgers. Alle informatie wordt serieus bekeken en geanalyseerd.

Heeft u iets te melden? Mail dan naar [email protected]. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900 8844 (24 uur per dag). U krijgt dan het servicecentrum aan de lijn die u zo nodig doorverbindt met iemand van het vuurwerkteam. Gewone overlastmeldingen, zoals geluidsoverlast door vuurwerk, worden niet door het vuurwerkteam behandeld maar door de wijkpolitie. Die meldingen kunt u gewoon via 0900-8844 kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (12-12-2009 om 21:12)
@ Frans: lekker makkelijk praten jij, hoe weet jij nou wat er in die beestjes om gaat!? Iemand met een afgerukte arm heeft er zelf voor gekozen om zelfgemaakt of illegaal vuurwerk af te steken...
:-( (12-12-2009 om 19:28)
@ bob Leer eerst eens NL schrijven, voordat je onzin uitkraamt
Cynthia (12-12-2009 om 09:17)
Kom in Middelburg maar eens schrijven voor al die gastjes t/m 16 jaar. 5 Jr geleden gooide ze het vuurwerk onder de rolstoel, terwijl ik een baby op schoot had. Sindsdien durf ik op 31 december de straat niet meer op. Is dat normaal? Overigens zijn ze nu alweer bezig met vuurwerk....
Sas (11-12-2009 om 23:10)
Maar dan moeten ze ook eens in sas vangent beginnen met controleren,alleen hier zie je dat niet of we in een achterbuurt wonen.Terwijl hier dagelijks vuurwerk wort afgestoken,je ziet hier miemand controleren
BoB (11-12-2009 om 19:09)
En de grootste zeurders zijn meestal de mensen. Mogen we ons ook es één x per jaar uitleven. Soms wordt het wel eens te gek, maar laat ons ook aljeblieft is een beetje knallen. illegaal vuurwerk hou je tog niet tegen. In Nederland verkopen ze alleen maar zachte knallen.
Frans (11-12-2009 om 18:32)
@Jaap Vergeer, doe even gewoon zeg. Die dieren zjin het de volgende dag allang alweer vergeten. Iemand met een afgerukte hand niet.
Cookie-instellingen beheren