Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 366 km

Wapens gevonden bij controle op scholen

Toegevoegd: 15-12-2009, 18.30 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vandaag in totaal 400 scholieren en zo'n 650 kluisjes op scholen gecontroleerd in het kader van de actie 'Middelburg Leert Wapenvrij'.


De controle vond tussen 9.00 en 14.00 uur plaats. De leerlingen en de kluisjes werden door eigen medewerkers van de scholen gecontroleerd. De politie was bij deze controles aanwezig om bij verboden wapenbezit te kunnen optreden.

Bij controles van de jassen en tassen werden twee messen gevonden. Het ging volgens de politie niet om verboden wapens, maar wel om wapens die op school niet gewenst zijn. De leerlingen hebben het zakmes en het opbouwbare mes bij de school ingeleverd.

De schoolleidingen waren zeer te spreken over de controles. Ook leerlingen zagen het nut van deze controles in en werkten allemaal mee. Deze controles zullen in de toekomst zeker herhaald worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (16-12-2009 om 18:06)
@zoop: Waar jij mee bezig bent weet ik niet maar heb jij zulke verschrikkelijke dingen in je schoolkluisje bewaard of doe je nog(weet niet of je nog op school zit) dat ze voor de veiligheid geeneens een conrtole mogen houden? Totdat er wat gebeurt dan komt de vraag hoe kan dat nu op school?
Veilig (16-12-2009 om 16:21)
Zoop,..je schijnt nogal op de letter van de wet te zitten..al eens iets van huisregels gehoord? Mag iedereen in jouw auto rijden omdat ie een rijbewijs heeft en dat dus wettelijk geregeld is? Nee toch? Civiele procedure heeft dus geen zin, ik blijf het geweldig vinden en moet zeker herhaald worden
Zoop (16-12-2009 om 13:14)
De schoolleiding heeft nu geen reden tot "verdenking" meer, en waar kwam die vandaan trouwens? Volgende keer maar een civile procedure dan? Of gewoon zeggen dat je na zo een controle spullen kwijt bent uit je kluisje en dat je de school verantwoordelijk stelt.
Zoop (16-12-2009 om 13:09)
Als ron gelijk heeft en de kluisjes gehuurd worden is hier dus wel degelijk sprake van inbreuk op de privacy. Gezien het resultaat zou ik me als school leiding voor mezelf schamen dat er een voornemen tot herhalen is. Trots zou ik wel zijn op de studenten, omdat er dus NIETS gevonden is...
Ikkuh (16-12-2009 om 12:26)
Oke oke weetje ik vind het een goeie actie mogen ze bij ons ook wel eens doen... Maar waarom moet iedereen dan altijd geleik zo lopen te zeuren over het schenden van iemand privicy en al die onzin. Dat ze dit doen is veiliger voor iedereen...!!
Veilig (16-12-2009 om 11:06)
Hierdoor wordt de omgeving van de kinderen alleen maar veiliger. Zie het positief, twijfel niet of het kan want O,O pas op voor de privacy van het individu.Tot jouw kind met dat 'mesje' gestoken wordt op zijn 'veilige' school,dan gaan we pas piepen en had de politie al veel eerder iets moeten doen.
Cookie-instellingen beheren