Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Charlotte (13) wint prijs verlichtingscampagne

Toegevoegd: 17-12-2009, 18.45 uur
Charlotte (13) wint prijs verlichtingscampagne
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Charlotte Verras uit Hulst heeft de hoofdprijs gewonnen bij de fietsverlichtingscampagne van de provincie. De 13-jarige kreeg een home-cinemaset.


Charlotte kreeg de prijs gisteren uit handen van Toine Poppelaars, gedeputeerde van de provincie. Charlotte kreeg de prijs als beloning omdat zij bij een controle van het overvalteam tijdens de fietsverlichtingscampagne eind november haar fietsverlichting aan had.

Eind november 2009 stuurde Vaker Veilig Fietsen voor het vierde achtereenvolgende jaar vroeg in de ochtend speciale Overvalteams op pad om fietsers die de juiste verlichting voeren te belonen. In totaal zijn de Overvalteams op 29 verschillende locaties in Zeeland in actie geweest.

Het overvalteam controleerde de fietsverlichting of de zichtbaarheid van de losse lampjes. Was de verlichting in orde, dan kregen de fietsers een KansLichtkaart met daarop een code. Door deze code in te voeren op de website www.vakerveiligfietsen.nl maakten ze kans op een home-cinemaset of een van de vijftig bioscoopbonnen.

Charlotte werd door het overvalteam in haar woonplaats Hulst verrast op weg naar haar school. "Het was wel grappig", aldus de dertienjarige Charlotte die de home-cinemaset won. In totaal heeft het overvalteam 7.000 kaarten uitgedeeld aan fietsers die de verlichting aan hadden. Meer dan 750 mensen hadden de KansLichtkaart geregistreerd op de website.
 
Zie ook:
- Overvalteams verlichting weer op pad (23-11-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (18-12-2009 om 11:30)
Je treft ze nog steeds aan op onze polder wegen: onverlichte fietsers. Wordt er één het ziekenhuis in gereden dan sluit het waterschap weer een weg af omdat de weg onveilig is. Dat is de realiteit. Gelukkig wordt er nu dus ook gekeken naar mensen die het wel goed doen. Gefeliciteerd Charlotte!
Cookie-instellingen beheren