Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Nieuwe bus voor WVD-ploeg Wemeldinge

Toegevoegd: 26-01-2006, 20.15 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
WEMELDINGE - De brandweer van Wemeldinge heeft een nieuwe dienstbus voor de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD). Het voertuig krijgt het roepnummer 4775.

Voorheen gebruikte men een 29-jaar oude Mercedesbus voor de werkzaamhe-den van de WVD-ploeg. Het voertuig was echter nodig aan vervanging toe en zodoende ging men op zoek naar een nieuw voertuig. Dat voertuig werd ge-vonden bij de brandweer in Zeist. Zij hadden een Volkswagenbusje over.

De oude Mercedes blijft geen eigendom meer van de Wemeldingse brandweer-lieden. De oude Mercedes gaat na 29 jaar een nieuw leven beginnen als mate-riaalwagen van een hobbyist die met onderdelen van antieke auto's beurzen afreist.

Het voertuig, dat vroeger dienst deed als tankautospuit werd in 1994 vervangen door een voertuig van het merk MAN. Na de periode als tankautospuit werd de bus nog steeds gebruikt voor onder meer de WVD.

Het nieuwe voertuig heeft als bouwjaar 1998 en is van het type Transporter. Het voertuig heeft het kenteken SV-HF-35 en had bij de brandweer Zeist het roep-nummer 727. Eerder voerde dit voertuig overigens het roepnummer 719. Nu gaat het busje dus door het leven als 4775.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren