Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Brandweer redt kind uit modder in Goes

Toegevoegd: 03-01-2010, 00.11 uur
Brandweer redt kind uit modder in Goes
Door: Roland de Jong

GOES - De brandweer heeft vrijdagmiddag in recreatiegebied De Hollandsche Hoeve een meisje gered dat vast was komen te zitten in de modder.


Het kind zat met één van haar benen vast in één van de speelvijvers van het gebie. Toen de melding binnenkwam bleek het kind al ruim twintig minuten vast te zitten waardoor ze onderkoeld dreigde te raken.
 
Rond tien voor vier werden een ambulance, de politie en de brandweer opgeroepen. Het kind bevond zich bij een eilandje midden in één van de vijvers. Het eilandje is makkelijk bereikbaar via een boomstam die over de vijver ligt. Vanaf één van de vlotten die in de speelvijver ligt en vanaf een door de brandweer neergelegde schuifladder kon men het kind relatief eenvoudig helpen.

Met vereende krachten slaagden de twee ambulancemedewerkers samen met twee brandweerlieden er in om het kind los te krijgen uit de modder. Verdere inzet van brandweerlieden in waadpakken was daarom niet meer nodig.

Het kind werd daarna, liggend op een schepbrancard, via een ladder en over de boomstam naar de wal vervoerd en vervolgens richting gereedstaande ambulance gedragen. De ambulance vertrok kort daarna voor onderzoek richting het Oosterscheldeziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (3-1-2010 om 19:43)
Zover al dicht bij dat eilandje,waar waren die ouders dan? Super werk van de hulpverleners ! hulde! Niets dichtgooien die hap..meer beveiligde hoge hekken neerzetten rondom het gebied is een beter idee. Speelvijver is het te gevaarlijk voor met die kleine kids,zeker in de winter!!
Joost (3-1-2010 om 17:42)
Speelvijver? Ik ben onbekend in dit gebied, maar hoe stat het met de veidligheid in een dergelijk gebied.. Reddingswerkers CHAPEAU. maar nogmaals hoe kan iets dergelijks gebeuren?
Joyce (3-1-2010 om 15:21)
Is al gezegd maar wil dat nogmaals bevestigen... Goed werk en wat een mooie inzet. !
Nilz (3-1-2010 om 14:37)
Reactie Sjefke: Ja dichtgooien die hap! Kunnen me ook meteen de snelwegen sluiten vanwege dagelijkse ongevallen.Treinverkeer stilleggen, dat is levensgevaarlijk. Verkoopverbod op frituurpannen, wat daar allemaal mee mis kan gaan..........................?
MotoRob (3-1-2010 om 13:24)
Hulde voor deze redders in nood, onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zich agresief, tegen dit soort hulpverleners, gedragen.
Sjefke (3-1-2010 om 10:11)
Dichtgooien die hap ,om erger te voorkomen
Cookie-instellingen beheren