Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilisten krijgen rijverbod

Toegevoegd: 03-01-2010, 19.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.45 uur is een 20-jarige automobilist uit Goes, aan de Albert Joachimikade in Goes, aangehouden wegens rijden onder invloed. Ook in Clinge bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.


Rond 04.10 uur die nacht zagen agenten de man in zijn personenauto vanaf het parkeerterrein aan de Oostwal, zonder verlichting wegrijden. De automobilist reed, voor een deel in de berm, verder over de Ringbaan west en reed wat rondjes over de Ronda Gosaplein.

Vervolgens reed de man een rondje over het Tiendenplein en reed, weer aangekomen op het Ronda Gosaplein, twee agenten die daar met een stopbord stonden voorbij. De automobilist is uiteindelijk op de Albert Joachimikade aangehouden.

Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Ook kreeg de man bekeuringen voor het negeren van een stopteken, de rotonde aan de verkeerde kant nemen en hinderlijk parkeren.

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.25 uur is een 39-jarige automobilist uit de gemeente Hulst, aan de 's Gravenstraat in Clinge gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,9 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik drink niet als ik rij (4-1-2010 om 17:10)
Stom stom stom. Deze rijbewijzen mogen voor altijd afgepakt worden. Als ik wil drinken blijf ik thuis of ga te voet naar huis. Anders regel je vervoer. Laat je auto staan!! 11 uur maar, dat zou veel langer moeten duren. Afkickcursus en drankslot in de auto plaatsen.
Joey (4-1-2010 om 15:02)
Beste mensen , een rijverbod geld voor alle vervoersmiddelen, ook waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt zoals bijvoorbeeld een fiets o.i.d. Die mag deze man dus niet pakken voor de tijd dat dat verbod geldt.
Kees (4-1-2010 om 13:54)
Je zal het wel nooit leren dus dat rijbewijs door de papiervernietiger is het beste, voor blowen en alcohol moet het rijbewijs gewoon voor altijd weg, dat is dodelijk voor andere mensen.
John (4-1-2010 om 08:46)
Wat mij altijd verbaasd is bij die berichten over teveel drinken door die zuiplappen: rijbewijs ingenomen en 10 of 11 uur "rijverbod" Wil dat zeggen dat ze na die tijd zonder rijbewijs gewoon weer verder mogen rijden (en zuipen)? Wil je graar rijden?- nooit geen druppel alcohol!
Theo (3-1-2010 om 23:38)
Bij het invorderen van een rijbewijs mag er sowieso niet meer gereden, dus lijkt het mij dat er van een rijverbod geen sprake kan zijn
@ TT (3-1-2010 om 21:04)
Minder drinken is volgens mij niet het probleem van mij mag je drinken zoveel je wilt maar ik vind het jammer dat ze niet slimmer zijn en met alcohol op achter het stuur gaan zitten
Cookie-instellingen beheren