Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie Zeeland wijzigt structuur

Toegevoegd: 04-01-2010, 13.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Met ingang van 1 januari 2010 zijn bij de Zeeuwse politie een aantal leidinggevenden gewisseld van functie. Deze wisselingen zijn een gevolg van de structuurwijziging die Politie Zeeland heeft ingezet in opvolging van de adviezen van de commissie Boele Staal.


Deze commissie heeft een onderzoek gedaan naar de interne situatie binnen het korps, nadat de vorige korpschef Goudswaard, in 2008 op non-actief is gesteld. De structuur van Politie Zeeland gaat met ingang van het nieuwe jaar van 26 teams terug naar 9 grote teams. Hiermee vervallen districtscheffuncties. Daarvoor in de plaats komen twee hoofden politiezaken.



Deze functies worden tijdelijk waargenomen door de plv. korpschef Els Brekelmans (zij gaat leidinggeven aan de gebiedsteams) en Hildegard Buitink (zij gaat leiding geven aan de rechercheteams).

De voormalige districtschefs hebben hun taken als leidinggevenden van de districten neergelegd en worden in een andere functie ingezet:
- Johan Kasse (districtschef Walcheren) wordt strategisch beleidsadviseur
- Jan Dalebout (districtschef Zeeuws-Vlaanderen) wordt verantwoordelijk voor in- en externe veiligheid
- Peter Prince (districtschef Oosterscheldbekken) wordt programmamanager gebiedsgebonden politiezorg

In een aantal teams wisselen leidinggevenden van functie:
- Henk Rutgers (teamchef Terneuzen) wordt teamchef Middelburg
- Arie Kriekaard (teamchef Middelburg) wordt teamchef Terneuzen
- André van Rees (teamchef Goes) wordt teamchef recherche
- Clement Remijnse (teamchef Integriteit en Veiligheid) wordt teamchef Goes
- Ton Muller (teamchef Vlissingen) wordt teamchef over de officieren van dienst en de hulpofficieren van justitie
- Eric Nagelkerke (teamchef meldkamer) wordt teamchef Vlissingen
- Bram Francke (recherche) wordt teamchef Integriteit en Veiligheid)

Ook na 1 januari 2010 gaat het korps verder met de ontwikkelingen die in gang zijn gezet. Een onderdeel daarvan is het cultuurveranderingstraject.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lia (5-1-2010 om 21:59)
Overbodig om mensen te bekeuren die bij het station worden afgezet .Ik kan moeilijk lopen.Op het perron werd al gezegd dat ze gewoon stonden te wachten tot er weer iemand werd afgezet om ook op de bon te gooien.Als ze er moeten zijn zie je ze niet. 2010 is in Middelburg niet goed begonnen voor mij.
Pielaat (4-1-2010 om 20:27)
Politie zeeland is sinds 1994 bezig te reorganiseren. Echter resultaatH ?Het resulteert niet in meer blauw op straat. Ook nu van 2 lokale teams naar 9. Districtchefs weg. Deze menzen worden niet toegevoegd aan meer blauw op straat. Men creeert intern weer baantjes voor deze 35 leidinggevenden.
Johanneke (4-1-2010 om 18:39)
Wat een gedoe zeg om de overbodige top aan ander werk te helpen. Waarom niet gewoon de straat op sturen?
Hennie (4-1-2010 om 18:34)
Dit noem ik geen structuur wijziging! Het is gegoochel met overbodigen om toch vooral overbodigen aan het werk te houden!
Cookie-instellingen beheren