Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (13) beschoten in Middelburg

Toegevoegd: 04-01-2010, 20.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Zaterdag is rond 19.25 uur een jongen beschoten met een buks op de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Dit heeft de politie maandagavond bekend gemaakt.


De 13-jarige jongen gooide met enkele vrienden sneeuwballen tegen een ruit van een woning. Hierop kwam de bewoner het huis uit met een buks in zijn handen en sommeerde de jongens geen sneeuwballen meer tegen het huis te gooien. De jongens gaven hier geen gehoor aan.

Even later werd de jongen beschoten en raakte gewond aan zijn vinger. De schutter, een 77-jarige man uit Middelburg, is hierop aangehouden en zijn wapen is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jarno (11-1-2010 om 07:53)
Er worden hier bij de reacties een aantal dingen door elkaar gehaald. Feit blijft dat deze man niet had moeten schieten. Of het kind onschuldig was, of niet, dat doet er niet toe. De man speelde voor eigen rechter.
Sjaak (8-1-2010 om 05:28)
Uuh hallo? Ik snap dat het irritatie opwekt, maar schieten op een kind van 13??? Knal van de molen gehad zeker? Zo'n kind pak je toch gewoon bij zijn kraag, daar ga je niet op schieten.
Schimpy (6-1-2010 om 20:19)
Een groot gedeelte van de Nederlandse jeugd zou opnieuw opgevoed moeten worden door een streng regiem in opvoedingsgestichten. Grote groepen jeugdbendes zijn in Nederland terreur aan het uitoefenen, die jonge ventjes zien niet in dat deze terreur begint met ouderen mensen treiteren.
Zoop (6-1-2010 om 19:06)
Kinderen ? justitie spreekt vandaag in de media over de problematiek met jeugdbendes... Kinderen ? aan me hoela !!! Ja, janken als kleine kinderen als iemand gewelddadiger is als hunzelf. dan ineens wel.. Gewoon aanpakken voordat het te laat is, laat de ouders maar betalen..
TT (6-1-2010 om 17:04)
Ik vind het verkeerd aan allebei de kanten: schutter: Had ze ook bij de kraag kunnen vatten. Jongeren: hadden moeten stoppen bij de waarschuwing. Jongeren gaan altijd tot het uiterste,. Het was de vinger maar had ook het hoofd kunnen zijn. Sneeuwbal is niet gevaarlijk Hagelkogels wel!
Bram (6-1-2010 om 16:01)
Bejaard of niet. niet schieten dan een schop onder zijn hol heb ik ook wel eens als klein kind gehad en warempel ik leef nog heb mijn school afgemaakt en nog een goede baan ook, o.a. van mijn belastinggeld kunnen bejaarden hulp krijgen ik schiet niet op iemand die invoegd met 60
Cookie-instellingen beheren