Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rookschade bij brandje in Middelburgse woning

Toegevoegd: 27-01-2006, 23.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - In Middelburg heeft vrijdagavond enige tijd brand gewoed in een woning. De brand zorgde voor rookschade.


Rond tien voor half elf kreeg de brandweer de melding binnen dat er rookontwikkeling zichtbaar was in een woning aan de Schuttershofstraat in het centrum van Middelburg. Na de eerste melding rukte de brandweer uit met een blusvoertuig van de post Veerseweg en een ladderwagen van de post Stromenweg.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen werd direct gekeken of er nog mensen in het pand waren. Dat bleek niet het geval te zijn. Een knaagdiertje bevond zich nog wel in de woning maar kon gered worden door de brandweerlieden.

De brand zorgde voor veel rook. Dit heeft gezorgd voor rookschade aan de woning. Een exact schadebedrag ontbreekt nog. De brandweer heeft de rook uit de woning geblazen met behulp van een overdrukventilator. Bij de buren was overigens ook de nodige rook naar binnen gekomen.

De oorzaak van de brand is nog niet precies bekend. De bewoner van het pand zal de nacht elders moeten doorbrengen. De verzekeringshulpdienst is ingeschakeld.

De brandweerlieden waren rond half twaalf weer terug op de post.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren