Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spookrijder op A58 Arnemuiden

Toegevoegd: 08-01-2010, 17.53 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De politie heeft zich vannacht bezig gehouden met een melding van een spookrijder op de A58 bij Arnemuiden.


Rond 01.35 uur kwam de melding binnen dat er op de rechterrijbaan een spookrijder reed. Agenten troffen de auto aan en lieten de bestuurder middels de blauwe lampen en het rode stopteken stoppen. Ze spraken de bestuurder aan en lieten hem onmiddellijk de auto keren, zodat de auto in de goede rijrichting stond.

De bestuurder, een 86-jarige man uit Pont-A-Celles (B) en zijn vrouw, zaten in de auto en hadden geen idee waarom ze moesten stoppen. Ze vertelden dat ze voor het eten vanuit Breda vertrokken waren en dat ze via Brussel in Charleroi hadden willen komen.

Om onduidelijke redenen zijn ze in Zeeland terechtgekomen. Vermoedelijk hebben de mensen zeven tot acht uur rondgedoold, zonder te weten waar ze waren. De agenten hebben de mensen vervolgens de weg gewezen en zijn achter hun auto aangereden tot aan de afslag Heinkenszand. De man reed echter erg gevaarlijk. Hij reed niet harder dan 60 / 70 km/u en slingerde over de weg.

Hierop hebben de agenten de bestuurder weer aan de kant gezet en hem gevraagd hen te volgen naar het bureau. Daar heeft de man zijn zoon gebeld en hem gevraagd hen en de auto op te halen. Het bejaarde echtpaar is in het politiebureau in Goes opgevangen met een warme maaltijd en een bakje koffie.

Omstreeks 06.30 uur arriveerde de zoon met een bergingsvoertuig en nam zijn ouders en hun auto mee. Het rijbewijs van de bejaarde man is ingenomen en hij ontving een proces verbaal voor spookrijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Irene (9-1-2010 om 23:01)
Vlissinger,het is geen 60 maar 70 jaar dat men getest wordt ,en terecht .Deze man was uitgeput,hij had het eerder zijn zoon kunnen bellen .gelukkig is het goed afgelopen.Ik denk dat deze man toch heel erg de weg kwijt was,Dus een boodschapje in de buurt kan nog wel , en verder de auto laten staan.
Zeeuw (9-1-2010 om 20:32)
@ Harrebar: Stomme reactie natuurlijk. Ten eerste is het geen boete, maar een proces-verbaal en ten tweede moet je dat opmaken anders kun je geen rijbewijs invorderen. Anders zou je corruptie krijgen bij de politie. Dus nu is het gewoon aan Justitie om hier een beslissing over te nemen.
Lia (9-1-2010 om 19:38)
Sommige mensen van 80 jaar en ouder kunnen nog prima auto rijden!Het is onzin om iedereen van 80 jaar en ouder hun rijbewijs te ontzeggen!
Nvt (9-1-2010 om 17:08)
Vlissinger ,voor mensen boven de 60 jaar zijn er testen ze moeten naar de huisarts om div testen te laten doen. Ook krijgen ze een oogonderzoek, zodra iets niet goed is tekent de huiarts niet en krijgen ze geen verlening voor hun rijbewijs. Deze test elke 5 jaar opnieuw.
Helene Klaase (9-1-2010 om 14:05)
Zeg M. Wat een botte reactie. Er zijn nog mensen van 80 en ouder die prima rijden. Soms nog beter dan de jongere generatie. Ze worden in nl nog getest hoor of ze kunnen rijden. denk eens na voor je dit opschrijft
Coureurtje (9-1-2010 om 11:58)
Sarah,die test werkt echt niet! Wij hebben uiteindelijk na jaren praten vader (80)uit de auto gekregen,hij rijdt al jaren slecht! Je kunt zelfs als kinderen niet dwingen, sleutels waren onvindbaar! De dokter had toch gezegd, alles was oke?! Testen zou naar onze mening veel strenger moeten gebeuren!
Cookie-instellingen beheren